Gündem
05 Mayıs 2014 13:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:08

Başsavcıvekilinden Bugün gazetesi yazarına suç duyurusu!

Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan, Bugün gazetesi yazarı Adem Yavuz Arslan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan, özel hayatının takip edilip yazıldığını, yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle kumpas kurma iftirasına maruz kaldığını belirterek Bugün Gazetesi yazarı Adem Yavuz Arslan’dan şikayetçi oldu.
Star Gazetesi'nde yeralan habere göre Arslan’ın 28 Nisan 2014 tarihli yazısında kendisine iftira attığını ve yargılamayı etkilemeye çalışarak özel hayatını takip ettiğini belirten Başsavcıvekili Ali Doğan şüphelinin cezalandırılmasını istedi. Yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle söz konusu yazar tarafından bir tarafın avukatı gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade eden Başsavcıvekili Doğan, “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkındaki takipsizlik kararının kaldırılması üzerine bu kaldırma kararı ile ilgili kanun yararına bozma yoluna gidilmiş olmasına rağmen bu fezlekeyi gereksiz yere beklettiğim şeklinde bir yazı kaleme alınmıştır” dedi.

Özel hayatım takip ediliyor

Yıllık izne çıkışının dahi takip edilip yazıldığını kaydeden Doğan suç duyurusu dilekçesinde “Kulislerde Savcının önümüzdeki günlerde yapacağı ‘vatanseverlik faaliyetleri’ kapsamında görüşmeler yaptığı konuşuluyor, sonuç itibarı ile 17 Aralıkta Türkiye’de hukuka darbe yapılmıştı. Şimdi helvası karılıyor” şeklinde yazılarak tarafımın Ankara’dan emir alarak bu emri uygulayan birisi gibi takdim edilip tarafsız ve bağımsız olarak görev yapan şahsımın iftira atılmakta ve yargılama görevim bu şekilde etkilenmeye çalışılmakta, ayrıca yıllık izne çıkışım dahi söz konusu gazete yazarı tarafından takip edilerek haber yapılıp özel hayatımın gizliliği ihlal edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Arslan: Haberi havuz medyasından okuyorum

Adem Yavuz Arslan, Twitter hesabından Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan'ın hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. Arslan, Başsavcıvekili Doğan'ın 28 Nisan 2014 tarihinde kaleme aldığı 'Ankara-Adana hattında yoğun mesai' başlıklı yazısı nedeniyle şikayetçi olduğunu ifade etti. Arslan suç duyurusu ile ilgili olarak attığı tweette,"Adana Başsavcısı (BB'nın vatansever dediği) Ali Doğan hakkımda suç duyurusu yapıyor.(4060'a da üyeyim) Haberi havuz medyasından okuyorum" dedi.