Polemik & Kulis
20 Mar 2020 14:16 Son Güncelleme: 20 Mar 2020 14:32

Başsavcılık harekete geçti! Enver Aysever'in skandal paylaşımına soruşturma!

Halk Tv programcısı Enver Aysever hakkında, halkın dini değerlerini aşağılayıcı mahiyette bir karikatür paylaşması nedeniyle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Gazeteci-yazar Enver Aysever hakkında sosyal medyada paylaştığı karikatür nedeniyle soruşturma açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Aysever'in dün 'Sadece bu sorun!' şeklindeki yazı eşliğinde bir karikatür paylaşmasının öğrenilmesinin ardından harekete geçildiği belirtildi.

BAŞSAVCILIKTAN SORUŞTURMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu paylaşıma ilişkin soruşturma başlattığını duyurdu. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, ''Enver Aysever’in Twitter'da kayıtlı @enveraysevera adlı hesabından 19.03.2020 günü saat 15.03 itibarıyla “Sadece bu sorun!” şeklindeki yazı eşliğinde halkın dini değerlerini aşağılayıcı mahiyette bir karikatür paylaştığının öğrenilmesi üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca şüpheli hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216/3. maddesinde tanımlanan Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama suçundan yasal gereği yapılmak üzere soruşturma başlatılmıştır.Kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur.'' ifadeleri yer aldı.