Gündem
10 Eki 2013 16:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ KALKMASI DÜNYA BASININDA!

Türkiye'de devlet kurumlarında başörtüsü yasağının kaldırılması dünya medyasının da gündeminde..

İngiliz Financial Times gazetesi, "Türkiye Erdoğan'ın türban yasağını kolaylaştırmasını alkışlıyor" başlığını kullandığı haberinde Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkıntılarından kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa kadınların polis memurluğu, hakimlik ve savcılık meslekleri dışında kesin olarak türban takma haklarının olduğuna" vurgu yaptı.

Telegraph gazetesi de haberinde, "İslami kökenli hükümetin Başbakanı Erdoğan tarafından açıklanan reformlar kapsamında onlarca yıldır süre gelen türban yasağı kaldırıldı" ifadelerini kullandı.

New York Times gazetesi, başörtüsü yasağının Türkiye'deki en duygusal yasak konularından biri olduğunu yazarak bu yasağın ülkeyi uzun zamandır ikiye böldüğünü yazdı.

Başörtüsü yasağının kaldırılmasına karşın Türkiye'de kadınların kıyafetlerinin hala tartışma konusu olduğunu yazan gazete, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in bir televizyon programı sunucusunun kıyafetini aşırı dekolte bularak eleştirmesinin ardından sunucunun işine son verildiğini aktardı.

Devlet dairelerinde başörtüsünün kaldırılmasını "dönüm noktası bir yasa" olarak yorumlayan Wall Street Journal gazetesi, bu yasağın onlarca yıl muhafazakarlarla laik düzen arasında tartışmaya yol açtığını İfade etti.

Fransız Le Figaro ise muhalefet bu adıma Atatürk'ün kurucusu olduğu Müslüman ama laik Türkiye'ye zarar vereceğini söyleyerek karşı çıktığını yazdı.