Televizyon
20 Mar 2013 11:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

BAŞÖRTÜLÜ OLDUĞUM İÇİN OTOBÜSTEN İNDİRİLDİM!

Star yazarı Sibel Eraslan, Habertürk ekranlarında seyirciyle buluşan Söz Sende programında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı

Başörtülü olduğu için otobüsten indirildiğini söyleyen Sibel Eraslan o zaman yaşananlar ilgili olarak da tavrını koymayı ihmal etmedi: Yapılanlar hem kötülük hem aptallıktı.
Başörtü mücadelesinde yaşadığı zorlukları anlatan Eraslan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"BAŞÖRTÜLÜ OLDUĞUM İÇİN OTOBÜSTEN İNDİRİLDİM"

"O yılları geriye doğru sararken yaşadığınız her şeyi hatırlıyorsunuz. Mesela başörtülü olduğum için otobüsten indirildiğim günü hatırladım. Başörtülü bir arkadaşım kucağımda baygınlık geçirdi, kucağımda onunla birkaç hastane gezmek zorunda kaldım. Bir lokantadan kaldırılışımızı, babama söylemek istediklerimi... Hepsini hatırladım, hepsi birbirinin içinden geçti. Yapılanlar hem kötülük hem aptallıktı."

"CUMHURİYET MİTİNGLERİNDE TÜRK BAYRAĞIYLA VURDULAR"

Balçiçek İlter'in "Bugün hala böyle hissediyor musunuz?" sorusuna Eraslan şöyle yanıt verdi: En son İstanbul'da bir Cumhuriyet mitinginde, mitingin ortasından geçmek zorunda kalmıştım. Vasıta ile gidiyorduk, pencere açıktı. Herkesin elinde Türk bayrakları vardı. Türk bayrağının takılı olduğu sopayla bana vurdular. Çok kötüydü. Bir an önce kaçmak istedim. Bu olay bende iz bıraktı. Çünkü o bayrak benim de bayrağım.

"BİR ARADA YAŞAMA İSTEĞİ ARTIYOR"

Hem muhafazakâr kesimde hem laik kesimde birbirine benzer insanlarla bir arada yaşama isteğinin arttığını söyleyen ünlü yazar "Kız kardeşim başörtülü değildir ama biz o kadar iyi arkadaşız ki ruh ikizi gibiyiz. Benim arkadaşlarımda da bu durum böyle. Eskiden mahalleler de böyleydi. Umarım farklı giysiler giyen, farklı düşünceleri olan insanların barış içinde yaşadığı mahalle kültürünü yitirmeyiz. Bu konuda korkum var." dedi.