Gündem
17 Şub 2011 16:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:03

'BASKIN ODATV'YE DEĞİL, TÜM MUHALİF BASINA'

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) temsilcileri, Odatv sitesinin Gümüşsuyu'ndaki ofisinde basın açıklaması yaptı.

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit ile Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı Atilla Sertel, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Soner Yalçın'ın sahibi olduğu Odatv adlı internet sitesinin merkezini ziyaret etti. Atilla Sertel, "Bugün artık basını açıkça susturma dönemi Odatv'de açıkça kendini gösterdi" dedi.

Orhan Birgit ve Atilla Sertel ile Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun İstanbul'da bulunan temsilcileri, Odatv'nin Gümüşsuyu'ndaki merkezini ziyaret etti. Burada basın açıklaması yapan Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, "Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun kurulmasına öncülük eden arkadaşlarımızın ne kadar doğru hareket ettiklerini bugün görüyoruz. Bugün artık basını açıkça susturma dönemi Odatv'de de açıkça kendini gösterdi. Daha önce de birçok arkadaşımız, belge bulundurduğu için, konuştuğu için, yazı yazdığı için tutuklanıp Silivri'ye gönderildiler" dedi.

Odatv'nin Türkiye'de hiç kimseden emir almadan özgürce yayın yapan bir kuruluş olduğunu vurgulayan Sertel, "Bu nedenle Odatv'nin sesinin kısılması gerektiğini düşünenler, hiçbir gerekçeye dayanmadan bütün belgelere el koymuşlardır. Gazetecilerin hiçbir haber kaynağını açıklamama hakları vardır. Bırakın haber kaynaklarını açıklamamayı bütün belgelere ve kitaplara el konularak delil aranmaktadır. Baskın Odatv'ye değildir, basın özgürlüğünedir. Baskın Odatv'ye değil demokrasiyedir. Baskın, Türkiye'de sayıları az da kalsa muhalif yayın yapan basın kuruluşlarına karşı bir tehdittir. Türkiye'de özgürlük isteyen insanların sesleri kısılmakta ve demokrasi yok edilmek istenmektedir. Biz bütün gazeteci arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı Atilla Sertel de, Türkiye'deki gazetecilerin özgürce işlerini yapmalarını talep ettiklerini belirterek, "Cumhurbaşkanı, ülkede gazetecilerin tutuklu olmasından üzüntü duyduğunu söylüyor. Bazı siyasilerse hukuka müdahale etmediklerini söylüyorlar. Bence inandırıcı değil. Referandum sonrasında yaşanan gelişmeler birçok hukuk adamı tarafından da dile getiriliyor. Benim ricam Türkiye'deki bütün yayın organlarının son derece duyarlı davranmasıdır. Aksi takdirde günün birinde her an sizin kapınız da çalınabilir. Sizin iş yerinize, evinize de girebilirler" şeklinde konuştu.

Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak bu konunun peşini bırakmayacaklarını söyleyen Sertel, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne giderek Soner Yalçın ve arkadaşlarına destek vereceklerini vurguladı. Sertel ve Birgit, açıklamanın ardından Soner Yalçın ve Odatv yöneticilerinin sorgulandığı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gitti.