Gündem
14 Şub 2011 13:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:02

BASKIN ODATV'YE DEĞİL, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNEDİR! BASKINA TGFD TEPKİSİ!

Odatv ile sitenin yöneticileri Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun evlerinde yapılan aramalara ilk tepki Türkiye Gazeteciler Federasyonu'ndan geldi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı Atilla Sertel, Hürriyet Gazetesi yazarı ve OdaTv yöneticisi Soner Yalçın, OdaTv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun evinde ve işyerinde yapılan aramaları hukuka ve basın özgürlüğüne indirilmiş darbelere eklenen yeni bir halka olduğunu söyledi. Sertel yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
“ ‘Ergenekon terör örgütü üyeliği, yayınlarla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ gibi subjektif kavramlarla gazeteci arkadaşlarımızın evlerine, işyerine girilmiştir. OdaTv’nin yayıncılığına yönelik bir saldırı yapılmıştır. Aynı saatlerde OdaTv’nin internet sitesinin yayını da durdurulmuştur.
Bilgisayarların hard disklerine, gazetecilerin belgelerine el konulması, notlarına, bilgilerine ulaşılması, mesleğin özgürlüğünün tamamen ortadan kaldırılmasının ve Türkiye’de demokrasinin ne hale getirildiğinin açık göstergesidir.
Gazetecilerin haber kaynaklarının gizliliği yasal olarak teminat altındadır. Ancak gazetecilerin evlerinde, işyerlerinde yapılan aramalar, bilgisayarlarına el konulması bırakın haber kaynaklarının gizliliği ihlalini, özel yaşamlarını dahi ortadan kaldırmıştır.
İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal aramalara, tutuklamalara yönelik ‘Bunun adı ileri faşizmdir’ diyor. Yargı, ‘bağımsızlığınız, hakim teminatınız kalmadığı bir dönemi yaşıyoruz’ demektedir. Gazeteciler, ‘Bir gün bize de sıra gelebilir’ diye endişelerini dile getirmektedir.
OdaTv muhalefet çizgisinde gazetecilerin kurduğu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği’nden ödüller kazanmış ciddi bir internet gazetesidir. Muhalefet yapan bir yayın organının daha ortadan kaldırılması hedeflenmiş, gazeteci arkadaşlarımız için hukuksuz, haksız gözaltı kararları çıkartılmıştır. OdaTv yönetiminden Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun evinde ve işyerinde yapılan aramalar basın özgürlüğüne indirilmiş ağır darbelere eklenmiş kötü örnekler olarak basın tarihimizde yerini alacaktır.”