Başkentte sağanak hayatı felç etti! Cadde ve sokaklar göle döndü, vatandaşlar mahsur kaldı

Ülke genelinde etkili olan yağışlı havadan Ankara da nasibini aldı. Başkentte akşam saatlerinde başlayan yağışın ardından cadde ve sokaklar göle döndü. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşarken, yurdun dört bir yanında sağanak yağış hayatı felç etti.

Başkentte sağanak hayatı felç etti! Cadde ve sokaklar göle döndü, vatandaşlar mahsur kaldı - Sayfa 1

Yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle birçok şehirden yeni görüntüler geldi. İzmir'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle Alsancak semti ve Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı su bastı. İstanbul Maltepe'de sağanak yağmur sonrası su basan alt geçitte sürücüler zor anlar yaşadı. Ankara'da ise akşam saatlerinde başlayan yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Türkiye'nin önemli kayak ve kış turizm merkezlerinden olan Uludağ'da ise kar yağışı başladı.

İZMİR
İzmir'de etkili olan şiddetli sağanak ve fırtına nedeniyle bazı sokaklarda su baskınları, trafikte de aksamalar yaşandı. Kentte sabah saatlerinde başlayan yağmur, fırtınanın etkisiyle sağanağa dönüştü. Bulut örtüsü nedeniyle havanın karardığı kentte gök gürültüsü eşliğindeki sağanak, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşturdu.

117
Başkentte sağanak hayatı felç etti! Cadde ve sokaklar göle döndü, vatandaşlar mahsur kaldı - Sayfa 2

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI
Özellikle Konak, Bayraklı, Buca ve Balçova ilçelerinde ev ve iş yerlerinden su baskını ihbarları yapılırken Basmane'deki metro istasyonu girişinde mahsur kalanlar polisin yardımıyla tahliye edildi.

217
Başkentte sağanak hayatı felç etti! Cadde ve sokaklar göle döndü, vatandaşlar mahsur kaldı - Sayfa 3

ALT GEÇİTLER YAĞMUR SULARIYLA DOLDU
Ulaşımda aksamaların yaşandığı kent genelinde başta Halkapınar semti olmak üzere çok sayıda köprülü kavşak ve geçitlerde biriken su, sürücülere zor anlar yaşattı. Balçova ilçesindeki Eşref Bitlis Kavşağı ile Bornova'daki Osman Kibar Meydanındaki alt geçitler, su baskını nedeniyle trafiğe kapandı. Bazı araçlar suyun içinde kaldı.

317
Başkentte sağanak hayatı felç etti! Cadde ve sokaklar göle döndü, vatandaşlar mahsur kaldı - Sayfa 4

TARİHİ KEMERALTI ÇARŞI SULAR ALTINDA KALDI
Kemeraltı Çarşısı'ndaki bazı sokaklarda da biriken suların tahliyesi için esnaf çalışma yaptı. Çarşı içindeki 1. Beyler mevkisinde bazı iş yerlerinin önüne su baskınlarına karşı bariyer kurulduğu görülüyor.

417