Gündem
31 Mayıs 2011 12:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:24

'BAŞKA BİR MEDYA HAKKIMIZ! “DEFNEDEVRİMİ” İMZACILARI BİR ARAYA GELİYOR!

“defnedevrimi” imzacıları, basın emekçileri, akademisyenler 1 Haziran Çarşamba günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde bir araya geliyor.

"Her şey değişirken, niçin basın kıpırdamıyor? Niçin hep aynı infazları, ezberleri, dil tiklerini, aşağılamaları, kavram yoksunluğunu ve bir modernist feodalizmi inatla her nesilde önümüze sürüyor? Niçin demokratikleşemiyor? Basın, toplumun ve dünyanın hep gerisinde, bizleri hırpalama hakkını kimden ve nereden alıyor?" Bu sorularla sosyal medyada başlayan ve iki ay içinde 8.000'in üzerinde imzacıya ulaşan “defnedevrimi hareketi " sese, bedene bürünüyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde 1 Haziran 2011 Çarşamba günü “defnedevrimi” imzacıları, basın emekçileri, akademisyenler biraraya geliyor. Her ufuktan, her görüşten imzacıların ‘sesleriyle’ başlayacak olan "Dil İnsanı Konuşur / Medya Dili, Ne Değişmeli?" konferansı Vivet Kanetti'nin moderatörlüğünde Doç. Dr. Aslı Tunç, Yrd. Doç. Dr. Itır Erhart ve Doç. Dr. Kaan Ökten'in katılımıyla devam edecek. Programa müzisyenler de şarkılarıyla eşlik edecekler.
İmzacıları arasında Vivet Kanetti, Ayşe Böhürler, Cüneyt Özdemir, Erdoğan Aktaş, Mehveş Evin, Şelale Kadak, Özgür Mumcu, Kanat Atkaya, Yavuz Bingöl, Aylin Aslım, Erdil Yaşaroğlu, Nurcan Akad, Gülten Kaya, Marta Kalyoncu, Nur Sürer, Şafak Pavey, Şerif Mardin, Pelin Batu, Ahmet Tezcan, Seviç Erbulak ve Neslihan Acu'nun da bulunduğu “defnedevrimi” hareketi binlerce imzacısıyla çıktığı bu yolculukta bütün basın emekçilerini yanlarına çağırıyor.
Hayatın hiçbir alanını boş bırakmayan hoyrat dile, özel hayata saygının hiçe sayılmasına, gazete köşelerinin yüzde doksanının erkeklerce işgal edilmesine, kadınların Pygmalionlarca belirlenmiş rollere sıkıştırılmasına karşı çıkan herkes bu toplantıda seslerini duyuracak.

Tarih: 1 Haziran 2011, Çarşamba
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü, BS1 Salonu
Saat: 10.00