Gündem
08 Tem 2013 13:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:16

BASININ GEZİ BİLANÇOSU: 13 YARALI, 2 GÖZALTI...

Hafta sonu yapılan Gezi Parkı eyleminde 13 gazetecinin yaralandığı, 2 gazetecinin gözaltına alındığı ortaya çıktı

Radikal’den Fatih Yağmur’un haberine göre; Gezi Parkı eylemlerinde çok sayıda gazetecinin polis şiddetine maruz kalması gazetecileri isyan ettirdi. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile beraber bir grup gazeteci Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada gazeteciler yapılan saldırıların kamuoyunun haber alma hakkına yapılmış bir saldırı olduğunu ifade etti.

İstanbul Adalet Sarayı önünde yapılan basın açıklamasına CHP Milletvekili Melda Onur da katıldı. Hafta sonu yapılan eylemlerde aralarında Milliyet, Birgün, Bianet ve Sözcü muhabirlerinin de olduğu 13 gazetecinin gaz bombası, boyalı su, plastik mermi ve cop darbeleriyle yara aldığı açıklandı. Ayrıca Aydınlık Gazetesi’nden 2 muhabirin de polis tarafından gözaltına alındığına değinildi. Habercilere yönelik polis şiddetini kınadıklarını söyleyen gazeteciler, şunları söyledi:

"Medya emekçilerine saldırı, yurttaşın haber alma hakkına saldırıdır. Kınıyoruz! Habercilere yönelik polis şiddetinin tesadüf olmadığı ortadadır. Yaşananların sorumlusu her fırsatta gazetecileri hedef gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’dır. Gazetecilere yönelik saldırıların ve kalemimiz üzerindeki baskıların sadece halkımızın dayanışmasıyla sona erdirilebileceğine inanıyoruz. İşini özgürce yapabilmek isteyen tüm gazetecileri örgütlenmeye, mücadele etmeye, siyasi iktidar, patron kıskacına isyan etmeye çağırıyoruz. Artık yeter!"