Gündem
09 Kas 2012 12:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:21

BASINDA EN ÇOK İLGİYİ TARTIŞMA PROGRAMLARI TOPLUYOR

“Televizyonun Medya Karnesi” araştırmasında, en çok tartışma programlarının haber olduğu ortaya çıktı.

Ekranda yayınlanan programların yazılı basındaki haber adetlerine göre oluşan “Televizyonun Medya Karnesi” araştırmasında, Ekim ayında televizyonda haberden diziye, müzikten spora, sohbetten spora kadar 55 farklı kategori içinde en çok tartışma programlarının haber olduğu ortaya çıktı.

Medya Takip Ajansı Interpress’in, iki binden fazla ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasında, 60’ı aşkın kanalda yayınlanan toplam 668 program içinde 87 tartışma programının haberlerinin sayfalarda kendine yer bulduğu belirlendi. Yazılı basında en çok haber olan diğer programlar arasında ikinci ve üçüncü sırayı sayıları 30’u geçen kültür-sanat ile belgesel programları aldı.

En çok haber Yarışma programları hakkında çıkıyor

Interpress’in “Televizyonun Medya Karnesi” raporuna göre, geçtiğimiz ay yazılı basında en çok haber ise toplam 698 adetle, on iki kanalın yayınladığı 22 yarışma programları üzerine çıktığı saptandı.

Ekranda yayınlanan tartışma programları 671 haberle ikinci olurken, siyasetten magazine, spordan günlük yaşama kadar pek çok farklı konunun ele alındığı ve 24 kanalın yayınladığı 57 sohbet programı da toplam 382 haberle üçüncü sırayı aldı.