Gündem
02 Ara 2010 09:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

BASINA SERVİS SKANDALI! HAKİM OSMAN KAÇMAZ OLAYINDA NELER YAŞANDI?

Hakim Kaçmaz olayında “fuhuş” iddiasıyla yapılan baskınla ilgili olarak “görüntü” skandalı yaşandı..

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ve hakim arkadaşı Remzi Özdemir ile Kaçmaz’ın avukatı Baykal Doğan’ın konakladıkları otel odalarına “fuhuş ve kokain” iddiasıyla yapılan baskınla ilgili olarak “görüntü” skandalı yaşandı. Asılsız ihbarla yapılan baskında polisin çektiği görüntüler internet siteleri ve televizyonlara servis edildi. Görüntülere ilişkin yayın yasağı talebi ise karara bağlanmadığı için avukat ve hakimlerin mağduriyeti katlanarak arttı.

‘Savcıya da güvenmiyorum’

İki hakimi zor durumda bırakan olay, Hatay polisinin asılsız bir ihbar üzerine nöbetçi savcıya başvurmaları üzerine yaşanmış, savcılığın ihbarı ciddi bulup arama kararı vermesi üzerine 30-40 civarında polis otele giderek Kaçmaz ve Özdemir’in kaldığı odaları basmıştı. Baskın sırasında polis çekim de yapmıştı. Polisin çektiği bu görüntülerin internet siteleri ve televizyonlarda yayınlanması üzerine harekete geçen Kaçmaz’ın avukatı Baykal Doğan, yayın yasağı talebiyle Sincan Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.

Ancak yayın yasağı talebine ilişkin karar dün akşam saatlerine kadar çıkmadığı için görüntülerin yayını devam etti. Avukat Baykal Doğan, yaptığı açıklamada olayın tamamen bir komplo olduğu iddiasını yineledi ve şunları söyledi:

“Adalet Bakanlığı’nın ve Emniyetin bilgisi dahilinde gidilen bir yer var ve odada Osman Kaçmaz’ın olduğunu Emniyet de biliyor. Bunlar biline biline gece yarısı organizson içinde hareket ediliyor ve asılsız ihbarla oda basıldı. Olaya bir fuhuş operasyonu izlenimi verilmeye çalışıldı. Çekim yaptılar ve bunun ardından savcı geldi. Görüntülerde de yer aldığı üzere, hakim ve avukat olduğumuzu söylememize rağmen çekim yapıldı. Sonra da tutanak tutup odada kadın olduğunu belirtmişler. Bu görüntüleri de sonra televizyonlara veriyorlar. O görüntüler kullanılmak suretiyle böyle bir operasyon yapılması zihniyetlerini kanıtlıyor.”

‘HAKİMİM’ SÖZÜNE RAĞMEN VİDEO ÇEKİMİ

internet sitelerinde yayınlanan kamera görüntülerinde şu konuşmalar geçiyor:

Polis: Işığı yakar mısınız beyefendi.
Kaçmaz: Ya tamam ya açıyorum.
Polis: (Kapıya vurarak) Efendim anlıyorum ama mahkemeden kararımız var. Şuranın yedek anahtarı yok mu?
Kaçmaz: Kamera istemiyorum ya ben allah allah. Tamam tamam açarız.
Polis: Efendim anlıyorum siz buyrun biz kapıyı açıp girmeyeceğiz. Bu şekilde dursun biz girmeyeceğiz. (Başka bir polis: Odada bayan var mı?) Bir ihbar var. Bu ihbarla ilgili arama yapmamız gerekiyor. Hazır mısınız? Bayan var mı içeride? Tamam hazırlanın şu ışığı yakın hazırlanın.
Kaçmaz: Kameralar girmesin.
(Süleyman isimli bir başkomiser): 303 ve 304 numaralı odalarla ilgili arama kararımız var. Arama yapmamız gerekiyor. Bayan görevli gönderin bana. Kamera girsin.
Kaçmaz: Hayır kamera giremez.
Başkomiser: Sürekli vatandaşa kötü muamele ediliyor diye şikayet oluyor. Bunların olmaması için bizim kamera kaydı almamız gerekiyor.
Kaçmaz: Almanız gerekmiyor. Efendim ben hâkimim ya allah aşkına. Ben istemiyorum. Siz bakarsınız yasal olmayan bir şey varsa.
Polis: Biz sizi anlıyoruz. Ben kamerayı içeriye almayacağım. Ama siz buyrun içeri. Ben bayan görevliyle geleceğim içeri. Kapıyı kapatmayın. Tamam ben kamerayı almayacağım içeri. (Talimat veriyor: Oradan çekim yapın) Hazırlansınlar çıksınlar, tamam ben oradan çektiricem.
Kaçmaz: Hâkimim ya ben konuları biliyorum.
Baykal Doğan: (Polis kamerasına: Kapatır mısın)
Kaçmaz: Ne yapmaya çalışıyorsunuz?