Gündem
03 Haz 2010 17:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

BASIN-YAYIN ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YEREL GAZETECİLERE DESTEK

BYEGM,''Yerel Basında Sayfa Tasarımlarının'' yer aldığı CD paketini başvuran yerel gazetelere ücretsiz gönderecek.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), ’’Yerel Basında Sayfa Tasarımlarının’’ yer aldığı CD paketini başvuran yerel gazetelere ücretsiz gönderecek.

Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Genel Müdürlükte düzenlediği basın toplantısında kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye’de 11 bini aşkın basın kartı sahibi bulunduğunu belirten Karakaya, bazı ulaşım hizmetleri, kamuya ait müze, galeri, sergi ve stadyumlarda spor karşılaşmalarından ücretsiz yararlandıklarını hatırlattı.

Anadolu’da yayınlanan 2 bin 300 civarında yerel gazete, 200 civarında televizyon ve bin civarında yerel radyo bulunduğuna işaret eden Karakaya, başta yerel medya olmak üzere basın mensuplarından gelen talep üzerine yeni bir çalışma başlatıldığını bildirdi.

Karakaya, çalışmaya ilişkin şunları söyledi:

’’İletişim sektöründeki hızlı gelişim nedeniyle ’Anadolu Basınının Yeni Yüzü’ olarak isimlendirdiğimiz ’Yerel Basında Sayfa Tasarımları’ CD paketimizi basın kuruluşlarının hizmetine sunuyoruz. Sunmuş olduğumuz bu çalışma ile yerel basının ilgi görmesi, okunurluğunun artması, estetik ve şekil olarak da okura daha güzel hitap etmesi amaçlanmıştır.

Kurumsallaşmış, okurları için vazgeçilmez hale gelmiş yerel gazetelerin sayısı ve kalitesi bu sayede arttıkça, ülkemiz medyasının geleceği daha güzel olacaktır. Yerel basınımızda estetik bir standart oluşturabilmek amacıyla, kitap ve CD ortamında sunulan bu çalışmada, sayfa tasarımının önemi, tasarım örnekleri, başlık, görsellerin sunumu ve diğer konular ayrıntılı şekilde ele alınmaktadır.’’

’’YEREL BASINDA ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ GİDERECEK’’

Çalışmanın yerel basında çok önemli bir eksikliğin giderilmesine yardımcı olacağına olan inancını vurgulayan Karakaya, yerel düzeyde yaşanan önemli gelişmelerin, hem merkezi yönetim hem de yerel yönetimler tarafından süratle öğrenilmesi sağlayacak Yurdun Sesi bültenini, içeriğini yenileyerek ve sunumunun beğenileceği bir formatta yeniden dizayn ettiklerini söyledi.

Karakaya, Anadolu’nun Sesi gazetesine yönelik bir çalışmaları olduğunu da belirterek, gazetenin bundan sonra artarak devam edecek tirajının ötesinde internet ortamında çok daha geniş bir okur kitlesine hitap etmesinin planlandığını anlattı.