Gündem
11 Eki 2013 17:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

BASIN ŞEHİTLERİNİN KATİLİNE ÇİFTE MÜEBBET!

BİK Şube Müdürü Recep Bolat ile Şef Yardımcısı Devrim Ersen Özergin'i şehit eden gazete sahibine çifte müebbet!

Gazete denetimi sırasında Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Şef Yardımcısı Devrim Ersen Özergin’i şehit eden, Kontrol Kurulu Üyesi Mustafa Süke'yi de ağır yaralayan yerel gazete sahibi Adnan Uyumaz, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Basın şehitlerimizin öldürülmesiyle ilgili davanın Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Adnan Uyumaz ile tutuksuz sanıklar V.Ö. ve S.Ö., müşteki Mustafa Süke, sanıkların ve müştekilerin avukatları ile sanık ve ölenlerin yakınları katıldı. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da duruşmayı izledi.

Mahkeme heyeti, Uyumaz'ı BİK Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırmış müebbet hapis, yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralamak suçundan ise 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Adliye çıkışında açıklama yapan BİK Genel Müdürü Atalay, "Biz yargıya her zaman güvendik. Her zaman da güvenmeye devam edeceğiz. Ancak kararlar ne olursa olsun şehit olan iki arkadaşımızı geri getirmiyor. Onların aileleri, çocukları bizim emanetimiz. Türk hakimleri, savcıları adaleti her zaman gereken neyse onu yapıyor." dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Sakarya ilinde yayınlanan gazetelerin olağan denetimlerine giden Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat, Genel Müdürlüğümüz Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü'nde şef yardımcısı olarak görev yapan Devrim Ersen Özergin, yine aynı serviste görev yapan Ökkeş Buğra Atılgan ile gazeteci Kontrol Kurulu Üyesi Yeni Sakarya gazetesi çalışanı Mustafa Süke, 26 Eylül 2012 tarihinde menfur bir silahlı saldırıya uğramışlardı.

Bu saldırı sonucunda Devrim Ersen Özergin kaldırıldığı hastanede aynı gün, ağır yaralanan Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ise 12 gün sonra vefat etmişti..

Saldırıda ağır yaralanan kontrol kurulu üyesi gazeteci Mustafa Süke, hayatta kalmayı başardı. Ökkeş Buğra Atılgan ise kurşunlara hedef olmadan olay yerinden uzaklaşarak saldırıdan yara almadan kurtuldu.