Gündem
02 Tem 2013 10:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

BASIN ŞEHİTLERİNİN KATİL ZANLISINA ÇİFTE MÜEBBET İSTEĞİ

Gazetesini denetlemeye gelen BİK Şube Müdürü Recep Bolat ve bir çalışanını öldüren gazete sahibine çifte müebbet istendi

Adapazarı’nda geçen yıl 26 Eylül günü, sahibi bulunduğu yerel gazeteyi denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu’nun 2 çalışanını öldüren, bir gazeteciyi de yaralayan, aynı zamanda Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olan yerel Anadolu Gazetesi sahibi Adnan Uyumaz’ın yargılanmasına devam edildi. Esas hakkındaki mütaalasını veren savcı, Uyumaz hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 20 yıla kadar hapis cezası istedi.

Sakarya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün 4’ncüsü görülen duruşmaya, tutuklu sanık Adnan Uyumaz ile cinayet sonrasında kendisine yardım ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanıklar B.A., V.Ö. ve S.Ö. ile saldırıda yaralanan Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Süke, sanıkların ve müştekilerin avukatları ile sanık ve ölenlerin yakınları katıldı.

Tutuklu sanık Adnan Uyumaz savunmasında, ortada yasal bir denetlemenin olmadığını ileri sürerek, "Basının sesinin kısılması amacıyla kimin tarafından gönderildiği belli olmayan denetleme sonucunda olay bu aşamaya gelmiştir" dedi.

Mahkemede esas hakkındaki mütaalasını veren cumhuriyet savcısı, gazete patronu Uyumaz’ın, Devrim Özergin ile Recep Bolat’ı kamu görevleri sırasında kasten öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet, Mustafa Süke’yi de kamu görevi sırasında öldürmeye teşebbüs etmek suçundan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Cumhuriyet savcısı, olay sonrası Adnan Uyumaz’a yardım ettikleri gerekçesiyle diğer sanıklar B.A., V.Ö. ve S.Ö. için ise suçluyu kayırdıkları gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Savcının mütalaasının ardından söz verilen Uyumaz, "Bu olay nedeniyle iki kişi mezara konuldu. Bende diri diri mezara konuldum. Bu olaya sebep olanların da cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 20 Eylül’e erteledi.