Gündem
30 Mayıs 2013 15:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

BASIN ÖZENDİRME YARIŞMASINDA DHA'YA ÖDÜL!

Adana Bürosu Muhabiri Murat Kibritoğlu, 'Haber Fotoğrafı' dalında ödüle layık görüldü.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin (ÇGC) 2012 Basın Özendirme Yarışması ödülleri, düzenlenen gecede sahiplerini buldu. Doğan Haber Ajansı (DHA) Adana Bürosu Muhabiri Murat Kibritoğlu, Haber Fotoğrafı dalında kazandığı 'Adana'da sel felaketi' adlı fotoğrafı ile Başarı Ödülü'nü aldı.

Seyhan Oteli'nde düzenlenen ödül törenine Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Kibar, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, çeşitli meslek kuruluşlarının temsilcileri gazeteciler ve çok sayıda konuk katıldı. ÇGC'nin geleneksel olarak düzenlediği Basın Özendirme Yarışması'nda 18 dalda, 24 gazeteci ödüllerini aldı. Çoban Yurtçu Özel Ödülü, ÇGC'nin en yaşlı üyesi Selahattin Canka'ya verildi.

Gecede ödül alan gazeteciler şu isimler:

Haber; Abdullah Özyurt (Zaman) ve Ahmet Akgün (Adana Haber), Haber Fotoğrafı; Murat Kibritoğlu (DHA), Spor Haberi; İrfan İşisağ (Günaydın), Spor Röportajı; Ufuk Tekin ve Bora Erdem (Sabah), Araştırma İnceleme; Ahmet Akgün (Adana Haber), Röportaj; Vural Köse (Günaydın), Sayfa Düzeni; Figen Ekiz (5 Ocak), Spor Sayfa Düzeni; Songül Güler (Adana Haber), TV Haberi; Başak Akbulut (Kanal A), TV Haber Programı; Murat Yonat (Kanal A) ile Mustafa Özen (TRT), TV Programı; Başak Akbulut (Kanal A), TV Görüntü; Yücel Bayluk (Kanal A) ve Memiş Akçam (TRT), TV Araştırma-İnceleme; Ömer Rahmi Serim (TRT), TV Montaj;Ali Demirkıran (Akdeniz TV) başarı ödülü aldı. Güncel Yazı, TV Röportaj ve TV Spor Programı dallarında ise ödüle değer eser bulunamadığı açıklandı. Ayrıca Fatih Terim Özel Ödülü Ahmet Kırmızıdal'a (Toros), Sabancı Özel Ödülü Neşet Karadağ'a (Haber Türk), ÇGC Özel Ödülleri Aykut Ünlüpınar (AA), Yavuz Yıldırmaz (Çukurova TV) ve Leyla Kesen'e (Ekspres) verildi.