Gündem
18 Oca 2013 11:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN BİRAND İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Gazetecilik meslek kuruluşları, Mehmet Ali Birand'ın vefatı için başsağlığı mesajları yayınladı.

İşte o mesajlar:

İGC:

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Mehmet Ali Birand’ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Türk basınının önde gelen isimlerinden Mehmet Ali Birand’ı kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirten Sertel, şunları söyledi:
“Yoğun bakımdan çıkmasını, yeniden sağlığına kavuşmasını büyük bir umutla bekledik ancak ne yazık ki mümkün olmadı. Gazetecilik mesleğinin duayenlerinden, Türk basınının önde gelen isimlerinden Mehmet Ali Birand’ın vefatı camiamızı derinden üzmüştür. Hastalığına rağmen, son güne kadar Kanal D Ana Haber Bülteni’yle ekranda yer alan, gazetedeki yazılarını aksatmadan devam ettiren Mehmet Ali Birand’ın gazetecilik sevdası hepimize örnek olmuştur.
Özellikle hazırlayıp sunduğu 32. Gün Programı ile Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutan haberlere imza atan Mehmet Ali Birand, Türk basınında önemli bir iz bırakmıştır. Meslek büyüğümüz Mehmet Ali Birand’a Allah’tan rahmet, ailesi, Kanal D çalışanları ve basın camiamıza başsağlığı dileriz.”

Basın Konseyi

"Üyelerimizden Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Türk Basını büyük bir habercisini kaybetmiştir. Yakınlarına, çalışma arkadaşlarına ve tüm medya camiasına başsağlığı diliyoruz."

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF)

“Yoğun bakımdan çıkmasını, yeniden sağlığına kavuşmasını büyük bir umutla bekledik ancak ne yazık ki mümkün olmadı. Gazetecilik mesleğinin duayenlerinden, Türk basınının önde gelen isimlerinden Mehmet Ali Birand’ın vefatı camiamızı derinden üzmüştür. Hastalığına rağmen, son güne kadar Kanal D Ana Haber Bülteni’yle ekranda yer alan, gazetedeki yazılarını aksatmadan devam ettiren Mehmet Ali Birand’ın gazetecilik sevdası hepimize örnek olmuştur. Özellikle hazırlayıp sunduğu 32. Gün Programı ile Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutan haberlere imza atan Mehmet Ali Birand, Türk basınında önemli bir iz bırakmıştır. Meslek büyüğümüz Mehmet Ali Birand’a Allah’tan rahmet, ailesi, Kanal D çalışanları ve basın camiamıza başsağlığı dileriz.”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)

​“Değerli Üyemiz, Sürekli Basın Kartı sahibi Mehmet Ali Birand’ı kaybettik. Mehmet Ali Birand’ı sevgi ve saygıyla anarken ailesine ve topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.”

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC)

"İyi insan, duayen gazeteci Mehmet Ali Birand’ın vefatı nedeniyle büyük üzüntü içerisindeyiz. Büyük ustaya Allah’tan rahmet kederli ailesi ve meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Son yazısında "benim için iyi insan desinler" diyen humanist, korkusuz, barış ve demokrasi savunucusu iyi insan büyük usta nur içinde yat...Meslektaşların izinde yürüyecektir."