Televizyon
26 Ağu 2010 08:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:34

BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİ TEPKİLİ! "TRT BÜLENT ARINÇ'IN ÇİFTLİĞİ Mİ?"

Basın meslek örgütleri ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TRT ile ilgili sözlerine sert tepki gösterdiler.

Basın meslek örgütleri ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın TRT ile ilgili sözlerine sert tepki gösterdiler. Arınç’ı TRT’yi kendi ‘çiftliği gibi görmekle” suçladılar:

Turgay Olcaytu (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı): “TRT ve Anadolu Ajansı Bülent Arınç’a bağlı. Dolayısıyla bu iki kurumdan sorumlu. Arınç’ın hassasiyetini biliyoruz ama konuşurken çok daha özenli olması gerekir. Gazeteciler açısından ayrım yapmaması gerekir, ‘TRT var mı?’ diye sorması da yanlış. Orada herhangi bir gazeteci varsa bu yeterlidir. Bunu özgür basına müdahale olarak algılamak mümkün değil, çünkü TRT ne mali açıdan ne de yayınları açısından kamu yayıncılığı  anlayışını yerine getiren bir kurum değil. Tamamen hükümetin bir organı görünümünde...”

Ahmet Abakay (Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı): “Bülent Arınç TRT’yi özerk bir kurum olarak değil, kendi çiftliği, arka bahçesi gibi gördüğü için TRT hakkında böyle konuşabiliyor. Başka bir televizyon ya da gazeteyi sormadan TRT’yi soruyor. Çünkü onu partisine bağlı bir kurum olarak görüyor. Ben kendisini TRT’den özür dilemeye ve saygıya davet ediyorum.”