Gündem
19 Nis 2017 14:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:37

Basın Konseyi'nden İrfan Değirmenci açıklaması: Güvenliği korunmalıdır!

Basın Konseyi, evi kurşunlanan Değirmenci'yle ilgili bir açıklama yayınladı.

Basın Konseyi, referandumda atacağı oyu açıkladığı için işinden olan gazeteci İrfan Değirmenci'nin evinin kurşunlanması konusunda bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Gazeteci İrfan Değirmenci'nin evine yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Pek çok gazeteci referandumdaki oyunu, göğsünü gere gere açıklayıp, prim toplarken , aynı hakkı kullandığı için  işini kaybeden İrfan Değirmenci'nin   geceyarısı İstanbul'daki  evi kurşunlanmıştır.

Türk basınının bir buçuk asırlık geçmişinde pek çok kayıp verdiği gerçeğini hatırlayınca, yaşananlar, bir sonraki aşamanın ne olacağı konusundaki korkumuzu artırıyor. İrfan Değirmenci ve gazetecilerin güvenliğini korumak, siyasi iktidarın görevidir.

Gece 02.00'de 11. kattaki evine kurşun sıkarak gözdağı vermek isteyenlerin kamera kayıtlarından bulunmasını bekliyoruz. Siyasi iktidarlar, vatandaşlarının güvenliği için vardır. Bu konuda kişiler, gazeteciler arasında ayrımcılık yapılması veya bir ihmal kabul edilemez.

Hem İrfan Değirmenci'nin güvenliğinin  tam sağlanmasını, hem de tutuklulukları çok uzadığı için artık 'cezalandırma' aşamasına gelen 'tutuklu gazeteciler'in tutuksuz yargılanması için gerekenin  yapılmasını bekliyoruz."