Gündem
04 Eki 2012 08:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

BASIN KONSEYİ'NDE YAPRAK DÖKÜMÜ; İSTİFA KERVANINA HANGİ ÜNLÜ İSİM KATILDI?

Gökmen Karadağ ve Genel Sekreter Hasan Sınar'ın ardından bir isim daha Basın Konseyi'nden istifa etti..

Basın Konseyi Başkanı Birgit başkanlığındaki heyetin Hatay'da yaptığı gezide Sağlık Bakanlığı'na ait ambulanslarla Özgür Suriye Ordusu'na silah taşındığı iddiasına fotomontaj bir fotoğrafı delil olarak gösterilmesinin depremi sürüyor.

Fotoğrafın fotomontaj olduğunun ortaya çıkmasından sonra Birgit'e tepki gösteren TV8 yöneticisi Gökmen Karadağ ve Genel Sekreter Hasan Sınar'ın ardından TV programcısı, gazeteci Enver Aysever de Yüksek Konsey üyeliğinden istifa etti.

Yeni istifalar bekleniyor

Aysever, açıklamanın yapıldığı gün kendisinin de istifa etmek istediğini ancak Konsey içinde güvendiği bazı isimlerin istifa etmemesini, bazı şeylerin değişeceğini söylediğini bu nedenle de bir süre beklemeyi uygun gördüğünü anlattı. Aysever bugüne kadar hiçbir şeyin değişmediğini bu nedenle de Basın Konseyi Yönetim Kurulundan istifa ettiğini açıkladı. Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit ise kendilerine istifa ulaşmadığını ve Aysever’in o toplantıya da katılmadığını belirterek, şunları söyledi: “Bize istifa yansımadı. Ama Aysever toplantıya da gelmedi. Enver Bey sürekli TV programı yapıyor, belki ondan toplantıya gelmemiş de olabilir bilemiyorum. İstifa etti ise üzülürüm tabii.”

Kulislerde dolaşan haberlere göre halen konsey üyesi olan Marmara Üniversitesi ÖğretimÜyesi Nurşen Mazıcı ve yazar Necef Uğurlu'nun da Konsey Yönetim Kurulu üyeliğinden istifası bekleniyor.