Gündem
19 Eyl 2012 18:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:09

BASIN KONSEYİ'NDE SURİYE ÇATLAĞI; İKİ İSTİFA

Basın Konseyi Başkanı Birgit'in Hatay'dan Suriye'ye ambulansla silah taşındığı iddiaları istifayla sonuçlandı

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit'in Hatay'dan Suriye'ye ambulansla silah taşındığını iddia etmesi üzerine Konsey içinde başlayan tartışma istifayla sonuçlandı...

Hatay’daki gelişmeleri yerinde incelemek üzere geçtiğimiz hafta Antakya’ya giden Basın Konseyi yöneticileri, elde ettikleri bilgileri ve izlenimlerini düzenledikleri bir basın toplantısıyla açıklamışlardı.

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, Yüksek Kurul üyeleri Tufan Türenç, Turgut Kazan, Yalçın Büyükdağlı ve Oktay Huduti ile birlikte düzenlediği basın toplantısında cep telefonuyla çekilmiş bir ambulans fotoğrafı göstererek "Elimizde Türk Sağlık Bakanlığı’na ait ambulansla Özgür Suriye Ordusu’na silah taşındığını gösteren fotoğraf var. Hatay’da kurulu bulunan kamplarda kalan Özgür Suriye Ordusu mensuplarının gece kampta kalıp, gündüz savaşmak için Suriye tarafına geçtikleri duyumlarını aldık. İlk zamanlarda Türk tarafındaki makamların verdikleri desteklerin bugün itibariyle yavaşladığını öğrendik. Artık devletin Suriye’den gelen sığınmacılara yönelik olarak bir yaptırım uygulamasının faydalı olacağını düşünüyorum" açıklamasını yapmıştı.

Ancak bu açıklama ve Birgit'in gösterdiği fotoğraf Basın Konseyi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TV 8 İcra Kurulu üyesi Dr. Gökmen Karadağ tarafından eleştirilmiş, Karadağ, basın toplantısında gazetecilik hatası yapıldığını ileri sürmüştü.

Bu tartışmalar bugün aylık toplantısını gerçekleştiren Basın Konseyi Yüksek Kurulu'nda da sürdü. Toplantı sonrasında Yüksek Kurul üyeleri Dr. Gökmen Karadağ ile Genel Sekreter Dr. Hasan Sınar görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar.