Polemik & Kulis
08 Şub 2013 09:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:00

BASIN KONSEYİ BAŞKANI ORHAN BİRGİT HANGİ GAZETEYLE ANLAŞTI?

Cumhuriyet gazetesinden "para almadan yaz" denilince istifa eden Orhan Birgit, hangi gazeteye transfer oldu?

Kısa bir süre önce 17 yıllık gazetesi Cumhuriyet ile anlaşmazlığa düşen ve gazetesinden ayrılan Basın Konseyi başkanı Orhan Birgit Yurt gazetesine transfer oldu.

Gazete yönetiminin "mali sıkıntı"yı hatırlatarak gazeteye dışarıdan yazı gönderenlerin ücret almadan yazılarını sürdürmelerini istemesi üzerine teklif edilen yeni sözleşmeyi kabul etmeyen Orhan Birgit  gazetesinden istifa etmişti.

"ODAMI MUHABİRLER İÇİN BOŞALTMAYA KALKTILAR"

İstifa açıklamasında, 65 yıldır profesyonel gazetecilik yaptığını ifade eden Orhan Birgit, "Cumhuriyet yönetimine özveri yapılacaksa bunun herkes için geçerli olması gerektiğini; bir gazetenin binasında oturmakla dışarıdan yazı göndermenin bugünkü teknik koşullar açısından farkı bulunmadığını" bildirdi.
Birgit ayrıca geçen yıla kadar gazetenin yönetim binasında var olan odasının genel yayın yönetmeni tarafından muhabirler için boşaltılmasının istendiğini de hatırlatmıştı.

KULİSLERDEKİ İDDİA DOĞRULANDI

Kulislerde konuşulan dün doğrulandı.  Birgit beklendiği gibi Yurt gazetesine transfer oldu. Gazete Birgit’in transferini sürmanşetten duyurdu.