Gündem
02 Mar 2010 09:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:07

BASIN KONSEYİ BAŞKANI OKTAY EKŞİ TRT GENEL MÜDÜRÜ'NDEN HANGİ İLGİNÇ TALEPTE BULUNDU?

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e çok ilginç bir mektup gönderdiği ortaya çıktı.

Basın Konseyi'ni Doğan'ın ticari menfaatlerini 'basın özgürlüğü' maskesiyle kullandığı eleştirilerine hedef olan Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi 01 Mart 2010 tarihli  mektubunda, bundan sonra televizyonlara çıkmak için iki iş günü içerisinde Basın Konseyi Vakfı'na para yatırılmasını talep ediyor.

Hürriyet Gazetesi'nin başyazarı Oktay Ekşi'nin TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e gönderdiği bir mektupla "Televizyona çıkarsam bana para verin" mesajı ilettiği ortaya çıktı.

"Sayın İbrahim Şahin, TRT Genel Müdürü" ile başlayan mektubunda Ekşi, Basın Konseyi'nin mali bağımsızlığına katkıda bulunmak için aldığı bir kararı paylaşmak istediğini belirterek, 1 Mart 2010 tarihinden itibaren Basın Konseyi üyesi olmayan TV kanallarına konuşmak için para talep ediyor.

KONSEYİN "BAĞIMSIZLIĞI" İÇİN PARA İSTİYOR

"Basın Konseyi'nin mali bağımsızlığına katkı da bulunmak için aldığım bir kararı sizinle paylaşmak amacıyla yazıyorum" diyen ekşi, "Çeşitli televizyon kanallarından zaman zaman programlarına katılmam veya belli bir konuda görüş ifade etmem için istekler alıyorum. Bunun ya birikimim veya konumum nedeniyle yapıldığından eminim. Bu gerçeği dikkate alarak 1 Mart 2010 tarihinden itibaren Basın Konseyi üyesi olmayan TV kanallarının bu tür taleplerine evet demek için onların önce veya en geç programdan sonra iki iş gününde Basın Konseyi Vakfı'nın banka hesabına aşağıda gösterilen tutarda ödeme yapmalarını rica ediyorum. Konseyin bağımsızlığını sizin de destekleyeceğiniz inancıyla saygılar sunuyorum"

STÜDYODA 1000 TL, ÇOK SORULU GÖRÜŞE 500 TL İSTEMİŞ

Aydın Doğan'a ait gazete ve televizyonlardan oluşan ve sık sık Aydın Doğan'ın ticari haklarını 'basın özgürlüğü' maskesi altında savunduğu eleştirileriyle karşılayan Basın Konseyi Başkanı Ekşi, mektubunda hangi durumlarda banka hesabına ne kadar para yatırılması gerektiğini yazdı.

Buna göre eğer Ekşi, stüdyoya gelerek programa katılırsa KDV'si hariç1000 TL talep ediyor. Kamerayla çok sorulu mülakat yaparsa KDV'si hariç 500 TL, kamerayla ya da telefonla görüş verirse 250 TL tutarında iki iş günü içinde para istiyor.

Yener Dönmez / Vakit