Gündem
11 Şub 2013 15:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

BASIN KONSEYİ 25. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI!

Basın Konseyi'in kuruluşunun 25. yıldönümü düzenlenen yemekte kutlandı.

İletişim Özgürlüğünü, insanca yaşamanın ve saydam bir ortamda yönetilmenin temel koşulu sayan ve medya mensuplarının meslek uygulamalarını özgür ve saydam bir  basından beklenecek  düzeyde sürdürmelerine yardımcı olmak amacıyla  4 Şubat  1988 de kurulan Basın Konseyi, 25 ci yıl dönümünü  kutladı.

10 Şubat Pazar akşamı Kadıköy Çiftehavuzlar da Büyük Kulüpte verilen yemeğe katılanlar yemek bedellerini Konseyin ilkelerine uygun olarak paylaştılar.

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, davetlileri selamlayan açış konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’ in kutlama mesajlarını okudu  ve zor mali koşullar altında Konseyi bugünlere getirmiş olanlara teşekkür etti.

Yemek, Şişli Terakki Vakfı müzik öğretmenlerinden oluşan Aykut Yılmaz ve arkadaşlarınca icra edilen halk şarkıları ile geçti.

Yemeğin sonunda davetliler tutuklu meslektaşları için Sabahattin Ali’nin Sinop Cezaevinde  yazdığı “Aldırma Gönül” şarkısını söylediler.

25 ci yıl pastasını da Sivride 18 ay kaldıktan sonra tahliye edilen Barış Pehlivan ile eşinin kesmesi duygulu anlara vesile oldu.