Gündem
21 Mar 2012 16:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:27

BASIN KARTLARI YENİLENİYOR!

Basın Trafik Kartları ile ilgili yeni düzenlemeye ilişkin protokol BYEGM ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalandı.

Basın kartı sahiplerine verilen basın trafik kartlarına ilişkin protokol, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ile Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş tarafından BYEGM'de düzenlenen törenle imzalandı.

İmza töreninde konuşan BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, basın trafik kartının veriliş ve kullanımı konusunda bilgiler verdi. Karakaya, Genel Müdürlük olarak medya mensuplarının işlerini kolaylaştırmak amacında olduklarını söyledi. Bu amaçla basın kartlarının prestijini ve işlevini artırmaya yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı.

Medya mensuplarının görevlerini yaparlarken adeta zamanla yarıştıklarını belirten Karakaya, büyük şehirlerde yaşanan trafik yoğunluğunun gazetecilik görevi açısından taşıdığı zorluklardan söz etti. Murat Karakaya, basın trafik kartı uygulamasının bu sıkıntıyı gidermeye yönelik önemli bir çalışma olduğuna inandığını söyledi. Karakaya şöyle devam etti:

"Yeni protokolle basın trafik kartı sahiplerine, güzergâh ve kavşaklarda geçiş kolaylığı, trafiği aksatmamak şartıyla durma, duraklama ve park etme gibi kolaylıklar sağlanacaktır.

Yeni protokol ile birlikte basın mensuplarımızın görevleri sırasında trafik açısından sıkıntı yaşamayacaklarını tahmin ediyorum. Çünkü bu protokolün uygulamasında değerli emniyet mensuplarımızın gereken hassasiyeti titizlikle göstereceklerine inanıyorum."

Karakaya, daha önce basın trafik kartlarından alınan bedelin de kaldırıldığını ifade etti.

Genel Müdür Karakaya, BYEGM ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında gerçekleşen diğer ortak çalışmalar konusunda da bilgi verdi. "Gri pasaport" olarak adlandırılan gazetecilere yönelik hizmet damgalı pasaport uygulamasını anlatan Karakaya, şimdiye kadar yaklaşık 250 basın mensubumuzun gri pasaport aldığını hatırlattı.

Karakaya ayrıca Polis Teşkilatının 166. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle 18 Nisan 2011 tarihinde Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ağaçlandırma projesi kapsamında, Gölbaşında düzenlenen ağaç dikim töreni ile Polis Teşkilatımız adına hatıra ormanı oluşturulduğunu belirtti. Karakaya, geçtiğimiz Şubat ayında Kızılcahamam'da düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşım Toplantısında değerli Emniyet mensuplarıyla bir araya gelerek Genel Müdürlüğümüzün uygulamalarını paylaşma imkânı bulduğunu sözlerine ekledi. Karakaya, tüm bu çalışmalarda gösterdikleri yakın işbirliği için Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarına teşekkür etti.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş da konuşmasında, 2009 yılında imzalanan protokolün, ilgili mevzuatın ve diğer bazı koşulların değişmesi nedeniyle yenilenmesi gerektiğini söyledi. İsmail Baş, basının kamu görevi yaptığını belirterek bu görevleri sırasında işlerini kolaylaştırmanın öneminden söz etti. Baş, trafik sorunu nedeniyle basın mensuplarına özellikle ana güzergâhlarda öncelik tanınması gerektiğini ifade ederek, bunun sadece görevin ifası sırasında kullanılması gerektiğini hatırlattı. Ayrıca durma, duraklama ve park etme esnasında yaşanan zorlukların da giderilmesine çalışılacağını kaydetti. İsmail Baş, bu protokolde katkısı olan BYEGM ve EGM mensuplarına teşekkür etti.

Daha sonra BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, yeni basın trafik kartlarını görüntüler eşliğinde basın mensuplarına tanıttı. Karakaya, fotoğraflı ve kolay taşınabilir olan yeni kartların beğenileceğini umduğunu söyledi. Genel Müdür Karakaya, bu çalışmalarda gösterdikleri yakın işbirliği nedeniyle Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş, Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Yüksel Çelik, Şube Müdürleri Şenol Kurt ve Suat Yılmaz'a birer plaket verdi.