Gündem
10 Tem 2010 00:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:27

BASIN KARTI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİYOR!

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, basın kartı yönetmenliğini değiştirmeye hazırlanıyor

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü(BYEGM) ile ilgili bakanlıkların basın müşavirleri bir araya gelerek, işbirliği konularında görüşme yaptı.

Toplantıya BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, Genel Müdür Yardımcısı Emin Çukur, Basın Yayın Daire Başkanı Bahattin Akyön, Enformasyon Daire Başkanı Arif Gülen ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Aleaddin Özafşar ile Bakanlıkların basın müşavirleri Kadir Kılıç, Cemil Yücel, Taceddin Ural, Serhan Koyun, Gürbüz Öztürk, Turgut Türkeş, Aydın Haskebabcı, Fatih Bayhan, Osman Güzelgöz, Nurgüzar Yalçın, Mehmet Aycı, Nejla Alıç, Kayhan Ünal, Yelda Akaras, Armağan Feke katıldı.

Toplantıda BYEGM’nin faaliyet alanına giren konularda ilgili bakanlıkların basın müşavirleriyle fikir alışverişi, işbirliği konularında görüşmeler yapıldı.

BYEGM Genel Müdürü Karakaya yaptığı konuşmada, BYEGM’nin Başbakanlıkta oluşturulan “Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü”nün sekretaryasını üstlendiğini hatırlatan hatırlatarak, “Kamu diplomasisi çalışmalarımızda temel amaç yabancı kamuoylarına haklı davalarımızı ve kendimizi daha iyi anlatabilmek ve bu amaçla da tüm kurum ve kuruluşlarımız arasında etkin bir işbirliği ve koordinasyon kurabilmektir. Bu çerçevede Bakanlık Basın Müşavirleriyle sıkı bir işbirliği içinde olunması gerekliliği ortadadır” dedi.

Devlet ve hükümet faaliyetlerinin iç ve dış kamuoyuna yansıtılmasını ve yabancı gazetecilerin Türk yetkililerle ilişkilerini sağlayan kurumun BYEGM olduğunu ifade eden Karakaya, sürecin, kimi zaman aksayabildiğini, bunun önüne geçmek için de Genel Müdürlüğünün bakanlık basın müşavirlikleriyle yakın temasının önemine dikkat çekti.

Basın birimlerinde çalışanların basın kartı taşıma konusuna da değinen Karakaya, “Basın ve halkla ilişkiler birimi kurmuş bakanlıklarda birim amirine ve bu birimde çalışan iki görevliye basın kartı verilmektedir. Bu konuda bir takım yeni düzenlemelere ihtiyaç bulunmaktadır. Bunun için de 2001 yılında yürürlüğe giren Basın Kartı Yönetmeliğinde gerekli değişiklikleri yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

ETİKETLER
#basın kartı