Gündem
29 Haz 2010 14:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

BASIN KARTI KOMİSYONU KAÇ GAZETECİYE YENİ KART VERECEK?

Basın Kartı Komisyonu Antalya'nın Alanya ilçesinde toplandı.

Club Alantur Maritim Otel'de başlayan toplantıya komisyon üyesi sıfatıyla Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, TGF Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, TGC Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, eski bakanlardan Ali İhsan Göğüş, Türkiye Gazeteciler Sendikası adına Tuncay Yıldırım, Mutlu Mete, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden Bahattin Akyön, Anadolu basını adına Turan Bozkurt katılıyor.

Alanya'da iki gün sürecek toplantıda 169 basın kartı başvurusu ile 82 sürekli basın kartı talebi görüşülerek karara bağlanacak.

Toplantı öncesinde konuşan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, 2010 yılının 2. basın kartı komisyonu toplantısının Alanya'da yapılmasından duyduğu memnunluğu dile getirerek, toplantıya ev sahipliği yapan Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ne (AGC) teşekkür etti.

Basın kartının, en prestijli kartlardan biri olduğunu belirten Karakaya, ''Basın kartı almanın zorluğunu hepimiz biliyoruz. Genel Müdürlüğümüzde 30 binin üzerinde müracaat dosyası bulunmaktadır. Ancak, basın mensuplarımız için müracaatla ilgili kolaylaştırıcı düzenlemeler yapıyoruz'' dedi.

Göreve geldiğinde öncelikli olarak basın kartı yönetmeliğini incelediğini ve iletişim alanındaki hızlı değişim ve yeniliklerin, basın kartı yönetmeliğinde de bir değişiklik ihtiyacını hissettirdiğini gördüğünü ifade eden Karakaya, bu yönetmelikte, katılımcılık ilkesinin kendisine daha fazla yer bulabilmesi gerektiğini bildirdi.

ETİKETLER
#basın kartı