Gündem
26 Eki 2011 22:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:56

BASIN İLAN KURUMU'NDAN VAN BASININA DESTEK MÜJDESİ!

Van'daki incelemelerini sürdüren Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Atalay, "Basın İlan Kurumu olarak sizin sorunlarınız için geldik. Yaraların sarılmasında sizin rolünüz çok büyük. Bunun için sizin sorunlarınızın çözümüyle başlamak istedik" dedi.
100 BİN LİRALIK ERKEN ÖDEME
Daha sonra basın mensuplarının görüş ve önerileri ile sıkıntılarını dinleyen Atalay, yasaların kendilerine verdiği yetki çerçevesinde yerel basın kuruluşlarına verecekleri destek hakkında bilgi verdi.
Mehmet Atalay, devletin yaraların sarılması noktasında tüm imkanlarını kullandığını ifade ederek, ''Bu noktada biz de üzerimize düşen görevleri yerine getirmek istedik. Ay sonunda ödenmesi gereken resmi ilan parası olan 50 bin lira Van'daki 11 gazeteye 24 Ekim Pazartesi günü ödendi. Kasım ayının 15'inde ödenmesi gereken 50 bin lira da pazartesi günü ödenecek'' dedi.
MEDYA İLETİŞİM MERKEZİ
Atalay, Van'daki yerel ve ulusal basının deprem ortamında çalışabilmesi, gazete çıkarabilmesi için medya merkezi kuracaklarını belirterek, ''Yaraların sarılmasında basına çok büyük görevler düşüyor. Bu noktada gazeteciler
matbaalarına ve haber merkezlerini giremediği için biz de böyle bir merkezin kurulmasını kararlaştırdık'' dedi.
''IRKÇI SÖYLEMLERİ KINIYORUZ''
Toplantıda Vanlı gazeteciler, yaygın medyada deprem sonrası yer alan ırkçı söylemlerden duydukları rahatsızlıkları dile getirdi. Atalay ise, ''Tüm ırkçı söylemleri biz de kınıyoruz'' dedi.
Bu arada, iki gündür afet bölgesinde çalışan Basın İlan Kurumu ekibi akşam saatlerinde İstanbul'a dönerken, İletişim Uzmanı M. Yaşar Durukan, Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş ile Trabzon Şube Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu, Van Şube Müdür Vekili Mehmet Ayan ile birlikte Medya İletişim Merkezi'ni kurmak uzere Van'da kaldı.
Bu arada, hasar tesbit çalışmaları bitmediği için Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürlüğü için de mobil şube kurulacak.