Gündem
28 Şub 2013 14:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

BASIN İLAN KURUMU'NA YENİ YÖNETİM

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem yeniden seçildi.

Basın İlan Kurumu'nun (BİK) 27. Dönem Birinci Genel Kurulu toplandı. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem yeniden seçildi.

Kurumun Cevizlibağ'daki hizmet binasında gerçekleştirilen genel kurul toplantısına, basın, hükümet ve tarafsızlar grubu üyeleri katıldı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, en yaşlı üye sıfatıyla Son Söz Gazetesi Sahibi Abdi Pehlivan'ı genel kurul başkanlık divanı seçimini yaptırmak üzere kürsüye davet etti.

Saygı duruşunun ardından gerçekleştirilen seçimde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar divan başkanlığına, Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Budak ve Çorum Hakimiyet Gazetesi'nin sahibi Şevket Erzen de yazmanlıklara getirildi.

Basına kapalı devam eden toplantıda, yönetim kurulu üyeliklerine, basın grubundan Merhaba Gazetesi'nin sahibi ve Anadolu gazete sahipleri temsilcisi Mustafa Arslan, Belde Gazetesi'nin sahibi Alaeddin Kaya, hükümet grubundan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Genç Osman Yaraşlı, tarafsızlar grubundan ise Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Karakoç seçildi.

Denetçi üyeliklere Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özdemir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Evkuran, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergün Yolcu, denetçi yedek üyeliklerine de Milli Gazete Sahibi Ömer Yüksel Özek, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Oğuz seçildi.

Genel kurulun ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem yeniden getirildi.

Toplantıda daha sonra Basın İlan Kurumu'nun 26. dönem genel kurul çalışmalarında görev yapan üyelere, katkılarından dolayı plaket ve takdir beratı verildi.

''Yeni bir dönem başlıyor''

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumun 52 yıllık geçmişi bulunduğunu belirterek, birbirinden kıymetli insanların bugüne kadar kurumda görev yaptığını söyledi.

Kurumun yıllardır Türk basınının hizmetinde olduğunu vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

''Kurum, önemli işler yapıyor. Yeni bir dönem başlıyor. Bugün 2 yıl Basın İlan Kurumu'nu yönetecek yönetim kurulu seçildi. Hepsi birbirinden kıymetli arkadaşlarımız. Çok güçlü bir yönetim, taze bir kan. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Basın İlan Kurumu'nun yeni vizyonu, güçlü yapısı, herkesi kucaklayan tavrı, alabildiğine şeffaf yönetimiyle bundan sonra daha büyük hizmetler vereceğine inanıyoruz. Yönetimimiz güçlü, denetim kurulu üyelerimiz güçlü ve genel kurulumuz güçlü. Arkamızda da tabii bütün Türkiye var. El ele çalışacağız. Basınımızın sorunlarını gidermede de daha iyi imkanlar nedir? Onların teşhisinde de yeni dünya düzenine ayak uyduracak, dünyayı tanıtacak adımların atılmasında da önemli bir işbirliği dönemi başlıyor. Hayırlı olsun.''

Basın İlan Kurumu'nun bir sonraki genel kurulu, 15-16-17 Mayıs'ta toplanacak.