Gündem
21 Haz 2010 15:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

BASIN İLAN KURUMU, GAZETE OKUNMA ORANINI ARTIRMAK İÇİN İLGİNÇ BİR YÖNTEME BAŞVURUYOR

Basın ilan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, gazete okunma oranını artıracaklarını söyledi

Basın ilan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye'de gazete okunma oranının istenilen düzeyde olmadığını belirterek, "Şu anda ülkemizde 4.8 milyon civarında gazete satılıyor. Gazete okunma oranını artırmak için ilkokullara küçük gazete üretip dağıtmayı planlıyoruz" dedi. Atalay, yeni dönemde gazeteciliğin sorunlarına ilişkin değişik projeler geliştirdiklerini, Anadolu'da görev yapan gazetecilerin İstanbul merkez medyada görev yapmaları için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla Bursa'daki yerel basın temsilcileriyle biraraya gelen Mehmet Atalay, yerel medya yöneticilerinin sorunlarını dinledi. Botanik Park'ta İskender Kebabı yiyen Atalay, Bursaspor'u başarısından dolayı kutlarken, bu başarının yerel medyaya da olumlu katkılar yapacağını ifade etti.

Gazetecilik sektörünün sorunlarına ilişkin raporlar hazırladığını kaydeden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, sektörün birçok sorunu olduğunu, önümüzdeki dönem bu sorunların çözümü için değişik uygulamaların hayata geçirileceğini söyledi.
Genel Müdür Atalay, iletişim fakültelerinin binlerce mezun vermesine karşı işsiz gazetecilerin ergeçen gün arttığını, matbalardaki yaşanılan değişim süreci ve gazetecilerin çalışma şartlarıyla ilgili sorunların çözümü üzerinde çalıştıklarını dile getirerek, "Türkiye'de basının en büyük sıkıntılarından birisi de az gazete okunması. Okumayan insan fikir üretemez. Fikir üretemeyen yerde de büyük sonuçlar verecek projelerden bahsedilemez. Fikir üretebilmenin en kolay yolu da gazete okuma alışkanlığını kazanmaktır. Türkiye'de halen 4.8 milyon adet gazete satılıyor. Bu rakamın 30 milyonu bulması gerekiyor. Biz de gazete okuma alışkanlığını ilkokul çağındaki çocuklarımıza, gençlerimize kazandırmak için Milli Eğitim Bakanlığı ile bir proje üzerinde çalışıyoruz. Üreteceğimiz küçük gazeteleri okullara dağıtacağız" dedi.

Gazete okuma oranlarını artırmak için Gazeteciler Cemiyetleri, iletişim fakülteleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile görüştüklerini dile getiren Atalay, öncelikle gazete ve kitap okuma oranını artırmayı amaçladıklarını kaydetti. Okullara gazete dağıtılması çalışmasının henüz proje aşamasında olduğunu vurgulayan Atalay, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Göreve geldiğinden buyana basının sorunlarına ilişkin çözüm raporları hazırladığına dikkat çeken Mehmet Atalay, birikmiş sorunların çözümü için fikir ürettiklerini söyledi.

Önümüzdeki süreçte yerel medya ve televizyonlar için önemli gelişmelerin olacağı müjdesini veren Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, gazetecilerin daha iyi şartlarda görev alması için, Anadolu'da görev yapan gazeteci gençlerin daha donamınlı yetiştirilmeleri için bir dizi çalışma yapacaklarını bildirdi.Atalay, eğitim seminerlerinin de kapsamının genişletilererek devam edeceğini sözlerine ekledi.

Mehmet Atalay, yerel medya ve televizyonların yöneticileriyle toplantı yaptı. Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı da, toplantının anısına Mehmet Atalay'a bir plaket sundu.