Gündem
14 Mar 2013 15:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

BASIN İLAN KURUMU ADALET ARIYOR!

Sakarya'da iki BİK çalışanının hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili davanın ikinci duruşması yapıldı.

Sakarya'da gazete denetimi sırasında uğradıkları silahlı saldırıda hayatlarını kaybeden Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile BİK Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü'nde Şef Yardımcısı Devrim Ersen Özergin ile saldırıda ağır yaralanan Yeni Sakarya gazetesi muhabiri Mustafa Süke'nin davasına devam edildi. Davanın ikinci duruşması saat 11.20 sıralarında başladı. 30 Mayıs 2013 tarihine ertelenen duruşma sonrasında Basın İlan Kurumu tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

BİK Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

“Sakarya ilimizde yayınlanan gazetelerin olağan denetimlerine giden Kurumumuz mensuplarından Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat, Genel Müdürlüğümüz Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü'nde şef yardımcısı olarak görev yapan Devrim Ersen Özergin, yine aynı serviste görev yapan Ökkeş Buğra Atılgan ile gazeteci Kontrol Kurulu Üyesi Yeni Sakarya gazetesi çalışanı Mustafa Süke, 26 Eylül 2012 tarihinde menfur bir silahlı saldırıya uğramışlardı.

Bu saldırı sonucunda çalışma arkadaşımız Devrim Ersen Özergin kaldırıldığı hastanede aynı gün, ağır yaralanan Sakarya Şube Müdürümüz Recep Bolat ise 12 gün sonra aramızdan ayrıldı.
Saldırıda ağır yaralanan kontrol kurulu üyesi gazeteci Mustafa Süke, hayatta kalmayı başardı. Ökkeş Buğra Atılgan ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Basının özgür bir ortamda yayın yapabilmesini sağlamak amacıyla hiçbir karşılık beklemeden 52 yıldan bu yana basına maddi destek sağlayan Basın İlan Kurumu’nun iki değerli çalışanı hayatını kaybetmiştir. Savunmasız iki medya emekçisi onlarca kurşun sıkılarak katledilmiştir.

Arkadaşlarımız, vatandaşlarımızın vergileriyle gazetelere dağıtılan resmi ilanların denetimini yapmanın bedelini sırtından vurularak ödemiştir. Sakarya’da arkadaşlarımızla birlikte basın özgürlüğü de katledilmiştir.
Dünyanın hiçbir yerinde gazeteci silaha sarılmaz. Daha önce de pek çok meslektaşımız katledildiğinde belinde silahı yoktu. Çünkü gazeteci eğer bir haksızlık varsa hakkını kalemiyle, hukuk yoluyla arar. Bugün basın şehitlerimizin davası için adaletin tecelli etmesi için buradayız.  Bu dünyada verilebilecek en ağır ceza bile verilse Recep Bey’in ve Devrim Bey’in geri gelmeyeceğini biliyoruz. Ancak hiç olmazsa adalet tecelli ettiğinde geride kalan gözü yaşlı ailelerinin, arkadaşlarının içlerinin bir nebze de olsa ferahlayacağı inancındayız.

Bugün bu dava vesilesiyle, devletin gülen yüzünü temsil eden Basın İlan Kurumu olarak önüne gelen herkesin resmi ilan amacıyla gazete kurduğu dönemin kapandığını, şantaj gazeteciliğinin bittiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.
Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç başta olmak üzere, acımızı paylaşan, haklı mücadelemizde yanımızda olan Sakarya medyasına, Türkiye genelindeki ve yurtdışındaki medyamıza, meslek örgütlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, Basın İlan Kurumu’nun değerli yöneticileri ve çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz.
Acılarımızın tazelendiği böyle bir günde sonsuzluğa uğurladığımız Recep Bolat ve  Devrim Ersen Özergin’e Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar vermesini diliyoruz.”