Gündem
25 Tem 2013 10:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

BASIN BAYRAMI DEĞİL, POLİS BAYRAMI! POLAT'IN İFTAR YEMEĞİNDE SKANDAL!

24 Temmuz Basın Bayramı'na denk gelen gecede, medyaya ayrılan masaya polislerin oturması garip karşılandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, işadamları Zeynel Abidin Erdem ve İbrahim Polat öncülüğünde dün akşam “Anadolu Alevisi-Sünnisi Gönlünde Tüter Ehl-i Beyt Sevgisi” temasıyla düzenlenen “Alevi Sünni Kardeşliği” iftarına katıldı. Aynı zamanda 24 Temmuz Basın Bayramı’na denk gelen gecede, medyaya ayrılan masaya polislerin oturması hatta gazetecilerin oturacak masa bulamaması tartışmaya neden oldu.

Yeşilköy’deki Polat Otel’de düzenlenen iftara Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Alevi kanaat önderi Seyit Derviş Tur, Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, dede Ali Kılıç,  Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Murat Cengiz Hortoğlu, Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Dinçer Türkmen, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sanatçı Ajda Pekkan ve çok sayıda davetli katıldı.

"KALKIN ORADAN BURASI POLİSE AYRILDI"

Programın Kur’an-ı Kerim, ezan ve sonrasında Alevi Dedesi tarafından okunan lokma duası basına açık olarak gerçekleşti. Yaklaşık 30 basın mensubu dua sonrası bir alt katta kendilerine ayrılan salonda iftarlarını açmak için gittiklerinde, üzerinde “Basın” yazan masalara resmi ve sivil polislerin oturduklarını gördüler. Medya mensupları da hemen yan taraftaki diğer boş masalara oturmak istedi. Bunun üzerine masada bulunan sivil polis te sert bir üslupla, “Kalkın oradan burası polis ve korumalara ayrıldı” dedi. Bunun üzerine tartışma çıktı. Basın mensupları da madem öyle polisler de basın masasından kalksın karşılığını verdiler. Tartışma sonrası olayı protesto eden medya mensupları salonu terk edip lobide haberlerini yazmaya başladılar.

"TAVIR ÇOK ÇİRKİN"

Yaşananlar sonrası otel görevlileri lobide iftarını açamayan basın mensuplarına su ikram etti. Bir süre sonra Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi’nden bir görevli gazetecilerin yanına gelerek, “Ben onlar adına sizden özür diliyorum. Sizin için yeni masalar ayırttık. Beni kırmayın, lütfen gelip iftarını açın” demesine rağmen gazeteciler bu daveti geri çevirdi. Olayın büyümesi üzerine Polat Otel Genel Müdürü bu kez gazetecilerin yanına gelerek, “Benim gönlüm sizin burada böyle aç kalmanıza razı gelmiyor lütfen salona buyurun” dedi. Gazeteciler, “Bu sizle alakalı değil. Basın Bayramı’nda basına yapılan bu tavır çok çirkin. Bu nedenle protestomuza devam edeceğiz” diyerek teklifi reddettiler.

24 Temmuz Basın Bayramı’nda yaşanan olay sonrası oruçlu olan gazeteciler iftarlarını sahurla beraber yapmak zorunda kaldı.