'Başıma gelmez' demeyin: İnternette dolandırılmanın 10 nedeni ve yapılması gerekenler...

İnternet çalışma, öğrenme, eğlenme ve birbirimizle etkileşim kurma şeklimizi değiştirerek yaşamlarımızda devrim yarattı. Siber güvenlik şirketi ESET, dolandırıcıların tuzaklarına düşme nedenlerimizi inceledi; kandırılmamamız için önerilerde bulundu.

'Başıma gelmez' demeyin: İnternette dolandırılmanın 10 nedeni ve yapılması gerekenler... - Sayfa 1

İnternet çalışma, öğrenme, eğlenme ve birbirimizle etkileşim kurma şeklimizi değiştirerek yaşamlarımızda devrim yarattı. Bu yeni dünyanın birçok olumlu yanı var, ancak birçok tehlike de barındırıyor. Siber güvenlik şirketi ESET, dolandırıcıların tuzaklarına düşme nedenlerimizi inceledi; kandırılmamamız için önerilerde bulundu.

114
'Başıma gelmez' demeyin: İnternette dolandırılmanın 10 nedeni ve yapılması gerekenler... - Sayfa 2

Dolandırıcılık yöntemleri giderek gelişiyor. İnternetin avantajlarından yararlanmak üzere kullanılan yerlerin artmasıyla dolandırıcılara daha çok fırsat yaratıyoruz. Dolandırıcılar miras dolandırıcılığı, çeşitli alışveriş sahtekarlıkları, sahte iş teklifleri, sahte çekilişler ve piyangolar ve hatta flört sahtekarlığı gibi yaygın birçok dolandırıcılık yöntemi için bu fırsatlardan yararlanıyor. Bunları bilmemize rağmen, neden hala bu oyunlara kanmaya devam ediyoruz?

214
'Başıma gelmez' demeyin: İnternette dolandırılmanın 10 nedeni ve yapılması gerekenler... - Sayfa 3

DİJİTAL İZLERİMİZ BİZE KARŞI KULLANILIYOR

Bazı dolandırıcılar, dijital ayak izinizden yararlanmak üzere sosyal medya başta olmak üzere çevrim içi hareketlerinizi izleyerek, sizinle ilgili mevcut ve görünüşte zararsız tüm verileri kendi avantajlarına kullanırlar. Dikkatli olmadığınız sürece, çevrim içi ortamda ne kadar çok etkileşim kurarsanız, sizin hakkınızda bilgi edinme ihtimalleri de o kadar yüksek olur. Sizi aldatmaları daha kolay olabilir.

314
'Başıma gelmez' demeyin: İnternette dolandırılmanın 10 nedeni ve yapılması gerekenler... - Sayfa 4

DOLANDIRICILAR İYİ HİKAYE ANLATICILARIDIR

Birçok dolandırıcı, istenmeyen e-posta filtrelerinizi tetiklemeyebilecek makul hikayeler ve kişiler oluşturabilir. Acil durumlarla ilgili korkulardan yararlanmak da dahil olmak üzere, güncel olayları kendi çıkarları için kullanmakta hızlıdırlar.

414