Gündem
06 Ara 2013 11:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Başdanışman'ın Bugün'e öfkesi sürüyor; Pişkin ve terbiyesizler!

Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı, AK Parti'ye karşı bir oyun oynanmak istendiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada AK Parti'ye karşı bir oyun oynanmak istendiğini söyledi. 
 
Her seçim öncesi statüko ittifakı tarafından bir oyun oynandığını ifade eden Akdoğan, aktör değişse de oyunun aynı olduğunun altını çizdi. Halkın, sergilenen oyunun da, kimin mağduriyet yaşadığının da farkında olduğunu belirten Yalçın Akdoğan, 'Hiçbir güç ve odağın AK Parti'ye istikamet veya rota çizmesi mümkün değildir. AK Parti'ye sadece millet rota belirler' dedi. Bugün Gazetesi'nde çıkan fotoğraf üzerinde yapılan açıklamayı ve gündemdeki iddiaları değerlendiren Akdoğan, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
 
HEDEFE AK PARTİ KONULDU
 
İrtica suçlaması kurulduğu günden itibaren AK Parti'ye yöneltilmiştir ve hedefe AK Parti konulmuştur. AK Parti, bunlarla mücadele aktördür. Bu suçlamalara maruz kalan ve toplumun bütün kesimlerinin, cemaatlerine karşı yapılanlara da göğsünü geren, bununla mücadele eden ve ortadan kaldıran aktördür AK Parti. Bilgi kırıntılarıyla bir senaryo inşa edilmeye, üretilmeye çalışılıyor. Burada 'şu bilgi doğru mu yanlış mı' demenin bir anlamı yok. Burada bazı bilgi kırıntıları kullanılarak, bir senaryo kapsamında AK Parti'ye yönelik bir imaj oluşturulmaya çalışılıyor.
 
HALK DIŞINDA GÜÇ ROTA ÇİZEMEZ
 
Bu gerçek değildir ve kabul edilebilir bir imaj değildir. Toplumun geniş kesimleri de bunu kabul etmez. Ayrıca bu yaklaşım 'Gayretullah'a da dokunur. Nitekim dün verilen gazete ilanında toplumun geniş bir kesimini temsil eden STK'ların ve cemaatlerin de AK Parti'ye destek veren açıklamalarını gördük. Toplum bugüne kadar AK Parti'ye hep sahip çıkmıştır. Halk iktidarına destek olarak, sahip çıkarak onun yanında olmuştur, olmaya da devam ediyor. Hiçbir güç ve odağın AK Parti'ye istikamet veya rota çizmesi mümkün değildir. AK Parti'ye sadece millet rota belirler.
 
AKTÖR DEĞİŞTİ OYUN AYNI OYUN
 
Bu tür karalamalara ve dayatmalara karşı milletimiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti'nin yanında olacaktır. Oynanmak istenen oyun yeni bir oyun değil. Oyunun muhtevası değişiyor, aktörleri değişiyor ama oyun aynı oyun. Her seçim öncesinde bir statüko ittifakı olduğunu ve bir oyun oynanmak istendiğini görüyoruz. Bu seçimden önce de benzer bir oyun oynanıyor. Aktör değişse de oyun değişmedi.
 
TERBİYESİZLİK
 
Bugün Gazetesi'nde çıkan fotoğrafın o şekilde kullanılması ya gazetecilik bilmemektir veya açıktan terbiyesizlik yapmak demektir. O fotoğrafın bu şekilde kullanılmasının başka bir izahı yoktur. Gazetecilik açısından esas haber değeri taşıyan fotoğraf, Başbakanın adayın elini kaldırdığı fotoğraftır. Bir fotoğrafı el ele tutuşmuş gibi göstererek vermenin değeri bulunmamaktadır. Gazeteciliği bilen bir kimse bu şekilde verilen bir resmin haber değeri taşımadığını bilir.
 
ÖZEL ANLAM YÜKLEDİLER
Aday tanıtım esnasında çekilen bir fotoğrafın dekupe yapılarak diğer kişilerin kesilmesi ve bir anlam yüklenerek öne çıkarılması kabul edilecek bir durum değildir. Eğer yeriniz küçükse ve o fotoğrafı verecekseniz iki kişinin eli havadayken verirsiniz. Diğer gazeteler de bu şekilde vermiştir. Fotoğrafın bu şekilde kullanılması kabul edilemezken yaptıkları açıklama daha büyük bir terbiyesizliktir.
 
AÇIKLAMA DAHA ÇİRKİN
Yapılan açıklama daha büyük bir pişkinlik örneğidir. Özür dilemek yerine kalkıp hakaret savurmaları yeniden terbiyesizlik yapılmasıdır. Yaptıkları iş çirkindi, bu haberin ardından yaptıkları açıklama ise daha çirkin oldu. Bu açıklamayla birlikte daha büyük bir pişkinlik içine girdikleri görüldü. Ve bunun da tasvip edilebilir bir yanı bulunmamaktadır.
 
HALK BİLİYOR
 
Dokuz-on yıl sonra MGK belgesinin gündeme getirilmesinin hakikatle bağdaşır bir yanı yoktur. Toplumun bütün kesimleri kimin mağdur olduğunu, sıkıntı çektiğini görmüştür. AK Parti, bu sıkıntıların önüne geçti. Bir belgeyi dokuz yıl sonra bağlamından kopararak, farklı bir şekilde ambalajlayarak bir algı oluşturmak istiyorlar. Bir algı oyunu oynanıyor. 2004'teki MGK kararı ile daha sonra gündeme getirilen iddiaların birbiriyle hiçbir alakası da bulunmamaktadır. 2004 MGK kararları üzerine hükümet hiçbir uygulama yapmamış, hiçbir eylem planı hazırlamamıştır. Hiçbir adım atmayarak bu kararları da boşa çıkarmıştır. BUTKK'nın yaptığı bazı yazışmaların 2004 MGK kararlarıyla en ufak bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu yazışmalar yüzünden de toplumun hiçbir kesimi sıkıntı yaşamamıştır. Yaşanmamasını da sağlayan AK Parti iktidarıdır.