Medya
04 Şub 2014 09:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:55

Başdanışmandan Ekrem Dumanlı'ya sert mesaj; Salağa yatıyorlar hesap verecekler!

Başdanışman Yalçın Akdoğan, Ekrem Dumanlı'ya göndermelerde bulunduğu yazısında cemaati salağa yatmakla suçlayıp hesap gününü hatırlattı.

Başbakan Erdoğan'ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan Star gazetesindeki "hesap günü başlıklı yazısında çarpıcı çıkışlar yaptı.

Ekrem Dumanlı'nın dünkü yazısındaki "parti devleti" ve Allah'a hesap verme vurgularına göndermeler yapan Akdoğan, cemaati salağa yatmakla suçladı.

Hariçten talimat alarak hareket eden bu yapı milli güvenliği tehdit ettiği kadar, ilk kez devlet sistemini bu derece paralize ediyor. Devlet kurumlarına ve yargıya ilk kez bu derece bir güvensizlik oluşuyor. Alay eder gibi ‘parti devletinden’, ‘parti vesayetinden’ bahsedenler seçilmiş meşru yönetime karşı tertip yapan paralel yapıları gözlerden kaçırabileceğini sanıyor.

Millet, kendi seçtiği meşru iktidar yanlış yaparsa sandıkta hesabını sorar, ancak devlete çöreklenip ülkeyi yönetmeye kalkan hayalet yapılar hiçbir zaman millete hesap vermemiştir.

Hükümeti dini cemaatlere karşıymış gibi göstermek iftira ve yalanın dik alasıdır. Başbakan güya ‘alnı secdeli insanların kökünü kurutma’ kararı almış. İnsaf! Acaba cemaatler bu tezviratı yapanlardan mı yaka silkiyor yoksa hükümetten mi?

SALAĞA YATMAK ADET OLDU

Afedersiniz ama salağa yatmak adet halini aldı. Ama artık kimse bunu yutmuyor. Efsunlanmış gibi konuşan insanların şefkat yüzünün altındaki kirli eşkal beliriyor.

HESABINI VERİRLER

Her türlü imkanı elde edip hükümete tuzak kuranlar, milletin seçilmiş iktidarını arkadan hançerleyenler Allah’a zaten hesap veremeyecekler ama milletin ma’şeri vicdanda da makes bulamayacaklar. Kimse milletin basiretiyle dalga geçmesin. Milleti enayi yerine koyanların akıbeti bellidir. Millete siyasi olarak yanlış yapanlar sandıkta hesabını verirler, ancak milletin maneviyatıyla oynayanların yaptıkları ancak hesap gününde temizlenebilir.

Kendi ülkesine bu boyutta zarar vermeye yeltenmek için hesap gününden korkmayan bir anlayışa sahip olmak gerekir. Bu derece gözü dönmüşlüğün kamu vicdanına toslaması kaçınılmazdır.

Yazının tamamını okumak için tıklayıınız