Gündem
16 Kas 2010 10:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:48

BAŞBAKANLIK'TAN KLİPLİ 'ROCK' ŞARKISI SÜRPRİZİ!

İnsan haklarını gençlere rock müzikle anlatmayı amaçlayan Başbakanlık, 'İnsanca Yaşamak' adlı bir rock parçası hazırlattı.

İnsan haklarını gençlere rock müzikle anlatmayı amaçlayan Başbakanlık, 'İnsanca Yaşamak' adlı bir rock parçası hazırlattı. Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Mehmet Yılmaz, amaçlarının gençlerde farkındalık yaratmak olduğunu vurguladı

Başbakanlık, insan haklarını gençlere "rock müzik"le anlatacak. Bu amaçla bir ilke imza atarak "İnsanca Yaşamak" adlı bir rock şarkısı hazırlatan Başbakanlık, şarkıya klip çekmek için harekete geçti. Başbakanlık, rock klibi için daha önce Manga grubuna şarkı yapan bir müzisyen-yapımcıyla tamas kurdu. Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Mehmet Yılmaz, "Gençlere çok sevdiği rock müzikle ulaşmayı hedefliyoruz. Gençlerde farkındalık yaratabiliriz" dedi.
İnsan hakları alanında birçok başarılı projeye imza atan Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı bu kez "rock müzik" projesiyle genç kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Gençlerin rock müziğini çok sevdiğini dile getiren Başkan Yılmaz, bu müzik aracılığıyla geniş kitlelere güzel mesajlar verebileceklerini kaydetti. Yılmaz, stadyumlarda yapılan rock konserlerinin tıklım tıklım dolduğunu, bu dinamik kitleye verilecek mesajların insan hakları bilinci açısından önemli olacağını belirtirken şunları söyledi:
"Aslında bizim yaptığımız, sigorta şirketlerinin yaptığı gibi. Belli kesimlere yatırım yapıyoruz. Daha genç gruplara yatırım yaparak geri dönüşümü olacak bir adımı atmış oluyoruz. İnsan hakları bilincini daha genç yaşlarda başlatırsak, ileride insan haklarına saygılı topluma ulaşmada hedefimize daha kolay ulaşabiliriz. Maksat farkındalık oluşturmak. İnsan hakları bilincini genç yaşta, çocuk yaşta sağlayabilmek. Bu girişimimizin kartopu şeklinde büyüyeceğine inanıyoruz. Ezip geçerek değil, paylaşılarak büyüyen, birbirini tanımayan kişilerin katılımıyla, katkısıyla gitgide büyüyen bir bir kartopu."

Klip çekilecek
Yılmaz, daha farklı müzik katagorileri üzerinde de insan hakları bilincini geliştirecek çalışmalar yapıp farklı kesimlere ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.
Yılmaz, daha önce müzik grubu Manga'ya söz yazan insan hakları dostu bir müzisyen ve yapımcıyla temasa geçtiklerini bilirtirken, şarkı sözü ile müziğinin tamamlandığını kaydetti. Yılmaz, önümüzdeki günlerde insan haklarına ilişkin mesaj içeren ilk rock müziği klibini de çekeceklerini söyledi.

İşte o sözler
Başbakanlık'ın klip çekmeye hazırlandığı şarkının sözleri şöyle:
"İnsanlar özgür doğar, özgür yaşar
Kim buna karşı çıkar, yanlış yapar
Ayrımcılık yapmadan, hiç kimseyi susturmadan
Yaşamak hayata anlam katar."

Milliyet