Gündem
08 Ara 2013 10:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Başbakan'ın "Vatana İhanet" sözleri hangi gazetede nasıl yeraldı?

Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri bugün gazete manşetlerindeki yerini aldı. 10 gazetenin manşetinde yer bulan bu sözler her gazetede farklı yorumlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taraf gazetesinde Mehmet Baransu imzasıyla yayımlanan "Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" başlıklı haber için yargıya çağrı yaptı.

"Devletin de mahremi vardır" diyen Erdoğan, "Buna dokunduğunuz anda yargı da gereğini yapmak durumundadır. Eğer yargı gereğini yapmıyorsa, yargı da anayasa suçu işlemektedir" ifadesini kullandı. Erdoğan, "Bu süreçle ilgili ellerinden geleni yapacaklarını" söyledi. Basın özgürlüğünün AKP döneminde yaşandığını savunan Erdoğan, Taraf gazetesinin belge yayımlamasına dair "Neymiş basın özgürlüğü. Ne basın özgürlüğü ya? Sen nasıl devletin bu sırrını ifşa edersin? Sevsinler böyle basın özgürlüğünü..." dedi.
Başbakan ayrıca, AKP ve Fethullah Gülen cemaati gerginliği ve fişleme iddialarıyla ilgili olarak "Bu kampanyayı yürütenler, içeride ve dışarıda, bunları biz açıklamaya başlarsak, ülkemizde yer yerinden oynar onu da söylüyorum" diye konuştu.
GAZETELER NASIL GÖRDÜ?
Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri bugün gazete manşetlerindeki yerini aldı.
10 gazetenin manşetinde yer bulan bu sözler her gazetede farklı yorumlandı. İktidara yakın gazeteler Başbakan Erdoğan'ın sözlerini manşetlerine aynen taşırken, muhalefet cephesinde yer alan gazeteler ise tam aksine Başbakan Erdoğan'ın "açıklarsam yer yerinden oynar" imasını "açıkla o zaman" şeklindeki yorumlarla yayınladılar.
En çarpıcı manşet ise Yurt gazetesinden geldi. Yurt gazetesi belgeleri açıklayan haberde imzası olan Baransu ve Erdoğan'ın fotoğraflarını bastığı manşetinde sordu: Hain Kim?

İşte o gazetelerin manşetleri:
Sabah: "Düpedüz İhanet"
Taraf: İhanet, halkını fişlemektir
Akşam: Bu yapılanlar vatana ihanettir
Cumhuriyet: Açıkla o zaman
Star: Yer yerinden oynar
Yurt: Hain Kim?
Sözcü: Bunlar suç değil mi?
Akit: Sızdıranlar vatan haini
Aydınlık: Saklaman da suç Açıkla!
Takvim: Açıklarsam yer yerinden oynar!

Gazete manşetlerini okumak için tıklayınız