Medya
15 Oca 2011 14:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:57

BAŞBAKAN'IN "TIKSIRINCAYA KADAR İÇİYORLAR" SÖZLERİ İÇİN KİM NE YAZACAK?

Başbakan Erdoğan'ın 'Herkes aksırıncaya tıksırıncaya kadar içiyor' sözlerini hangi köşe yazarı nasıl analiz edecek? Ahmet Hakan yazdı.

Tıksırıncaya kadar içmek hakkında kim ne der?;

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan dün şöyle dedi:

“Kimin içkisine karışılıyor? Herkes aksırıncaya tıksırıncaya kadar içiyor”.

Şöyle bir düşündüm, “Acaba bu cümleyi kim nasıl analiz eder” diye.
İşte sonuçlar:
* * *
-  EMRE AKÖZ: (İsli viskisinden bir yudum aldıktan sonra) Başbakan’ın hoşgörüsüne ben tanığım. Başbakan’ın sofrasında özgürce içkimi içtim, bana hiç karışmadı.
-  HASAN KARAKAYA: (Vakit Gazetesi’nin ele avuca sığmaz yazarı olarak) Az bile söylemiş. Zıkkım içsinler.
-  ERTUĞRUL GÜNAY: (Gayet dikkatli bir şekilde) Sayın Başbakanımız büyük şair Tevfik Fikret’in bir şiirine gönderme yaparak Necip Fazıl’dan başka şairleri de okuduğunu ve bildiğini kanıtlamıştır.
-  MÜMTAZER TÜRKÖNE: (Değişik bir şey söyleyecekmiş gibi yaparak) Bu bir halk tabiridir. Başbakan halk gibi düşünüyor.
-  MUSTAFA KARAAİLOĞLU: (Bir sözcü edasıyla) Cümlede geçen ‘aksırıncaya tıksırıncaya’ ifadesi, içki içenlerin ne denli özgür olduğunu kuvvetlendirmek amacıyla kullanılmıştır.
-  ESER KARAKAŞ: (Gülümseyerek) Önemli olan muhtıra sabahı kimin ne yaptığıdır. Gerisi teferruattır.
-  ŞAHİN ALPAY: (Zaman yazarı olmanın verdiği sorumluluk duygusu ile) Başbakan’ın bu sözü, muhafazakâr kesimin gelişmişlik düzeyini gösterir. Görüldüğü gibi yasakçı bir yaklaşım söz konusu değildir.
-  ABDURRAHMAN DİLİPAK: (Açık sözlülükle) Yalan mı söylüyor? Aksırıncaya tıksırıncaya kadar içmiyor musunuz? Karışan var mı size?
-  MEHMET BARLAS: (Meseleyi zorlamak pahasına) Başbakan bazıları gibi ‘çakma’ değil. Sınıf atlamaya falan çalışmıyor. Sınıfının içinden konuşuyor.
-  HASAN CEMAL: (Fazla sert olmamaya gayret ederek) Lütfen biraz daha hoşgörü, lütfen biraz daha demokrasi Sayın Başbakan...
-  HÜSEYİN GÜLERCE: (Gayet samimi bir şekilde) İyi niyetli olmak gerekir. Aksırmaya ve tıksırmaya kötü bir mana yüklemenin kime ne faydası olacak ki?
-  ŞAMİL TAYYAR: (Yine bir desiseyi çözmüş gibi yaparak yazısına şu başlığı atabilir) Alkol tartışmasında Ergenekon parmağı.
-  YİĞİT BULUT: (Övmek için bir fırsat daha yakalamanın derin hazzıyla) Biz bu Başbakan’la uçarız. Yeter ki ayağımıza çelme takmasınlar.
-  NAZLI ILICAK: (İdare sanatından bir örnek daha sunarak) Başbakan, her alanda gayet başarılı işler yaparken alkol tartışmasında boğuluyor.

ETİKETLER
#ahmet hakan #yazarlar