Gündem
05 Mar 2014 07:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

Başbakan'ın sürpriz Koç zirvesi! Buzlar eridi mi?

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç’un Başbakan Erdoğan ile görüştüğü bildirildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın hafta sonu Ankara ’da Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ile görüştüğü öğrenildi.

Koç Grubu, Gezi süreciyle birlikte Başbakan’ın eleştiri oklarını yönelttiği kesimlerden biri olmuş, 17 Aralık’tan sonra Başbakan ‘ananas’ üzerinden Koç Grubu’nu eleştirmişti. Edinilen bilgiye göre görüşme gerginlikten uzak bir ortamda geçti. Koç Grubu’ndan üst düzey bir yetkili de bu görüşmeyi doğruladı.

Gezi olaylarından sonra Koç Grubu, siyasi tartışmaların merkezinde yer almış Başbakan tarafından sert bir dille eleştirdi. 17 Aralık sürecinden sonra ortaya çıkan tapelerde de Koç isminin geçmesi bir başka polemiğe yol açtı. Tapelere göre Gülen cemaatine yakın iş dünyası örgütü TUSKON, Koç’un da aralarında olduğu bir grup işadamına Uganda’dan ananas hediye etmiş, Gülen de Koç’a tespih göndermişti. Erdoğan da seçim meydanlarında hem ananası hem de tespihi eleştirmişti. Bu ortamda Ankara’da Koç Ailesi’nin iki önemli isminin Başbakan’la görüşmesi ortamın yumuşatılmasına yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.