Televizyon
03 Ara 2012 15:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:27

BAŞBAKAN'IN MUHTEŞEM YÜZYIL ELEŞTİRİSİ RTÜK'Ü İKİYE BÖLDÜ!

Başbakan Erdoğan'ın sert bir dille eleştirdiği 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi RTÜK'te tartışma yarattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yargıyı göreve çağırmasıyla tartışma konusu olan Muhteşem Yüzyıl adlı dizi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu toplantısında "istifa" polemiğine yol açtı.

MHP kontenjanından gelen Üst Kurul üyesi Esat Çıplak, AKP kontenjanından gelen üyelere "Başbakan’ın bu çıkışından sonra sizin istifa ettiğinizi sanıyordum. Başbakan RTÜK yerine yargıyı göreve çağırdı" sözleri üzerine, RTÜK Başkanı Davut Dursun, "sayenizde istifa edeceğim" karşılığını verdi.

Dursun, gündeme alınıp tartışılmasını istemediği Muhteşem Yüzyıl dizisi için Başbakan’ın sözlerinin tam aksine, "unutmayalım ki bu belgesel değil, dizidir. Kurgudur" ifadelerini kullandı.

Konuyu görüşelim
Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl ile ilgili eleştirilerini anımsatan Çıplak ise "Sayın Başbakan RTÜK yerine yargıyı göreve davet etti. RTÜK olarak biz yine de topluma mal olan ve kamuoyunda tartışılan bir konu olduğu için gündemimize alıp görüşmeliyiz" dedi. Ancak Başkan Dursun ve diğer AKP kontenjanından gelen üyeler bu öneriye karşı çıktı. Çıplak ise Muhteşem Yüzyıl dizisini eleştirenlerin en başında kendisinin geldiğini, bir yıl önce çok sert açıklamalarda bulunduğunu belirterek, dizinin Üst Kurul'da mutlaka ele alınması gerektiğini savundu.