Gündem
07 Mayıs 2013 00:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

BAŞBAKANIN MONTAJLI FOTOĞRAFINI PAYLAŞMANIN CEZASI HAPİS!

İki memura, Başbakan'a hakaret iddiasından hapis istemiyle dava açıldı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta Başbakan Erdoğan’ın "montajlı" fotoğrafını paylaştıkları iddiasıyla iki memur hakkında, hakaret suçundan, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. İddianamede şüphelilerin paylaştığı, "montajlı" fotoğrafların, Başbakan Erdoğan’ın saygınlığını alenen rencide etmeye yönelik olduğu iddia edildi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri iddia edilen iki memur hakkında, Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kıran tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) gelen isimsiz bir mailde, "Bir kamu kurumunda çalışan yedi memurun, Facebook’tan, Başbakan Erdoğan ve hükümet aleyhinde paylaşımlarda bulunduğunun" ileri sürülmesi üzerine soruşturma başlatıldığı ve yapılan incelemede, F.Ş. ve Z.E.Y. isimli memurların paylaşımlarının, "hakaret" suçunu oluşturduğunun tespit edildiği ifade edildi. Şüphelilerin paylaştığı, "montajlı" fotoğrafların, Başbakan Erdoğan’ın saygınlığını alenen rencide etmeye yönelik olduğu ileri sürülen iddianamede, F.Ş. ve Z.E.Y’nin, "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıl 2’şer aydan, 2 yıl 4’er aya kadar hapsi istendi.

"HAKARET DEĞİL ELEŞTİRİ"

İddianamede, şüphelilerin savunmalarına da yer verildi. F.Ş. Facebook’tan, Başbakan Erdoğan ve herhangi bir devlet büyüğüne karşı hakaret etmediğini, siyasi görüşünü memuriyet yaşantısına yansıtmadığını, iktidarda kim olursa olsun görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti İnternette, içeriğini başkalarının oluşturduğu yazı, fotoğraf ve karikatürleri paylaşmış veya beğenmiş olabileceğini belirten F.Ş, "Bunları hakaret kastıyla yapmadım. Değil devlet büyüklerine, herhangi bir canlıya hakaret bile karakterime uymamaktadır" ifadesini kullandı.
Şüpheli Z.E.Y. de savunmasında, unvanı ve makamı ne olursa olsun kimseye hakarette bulunmadığını, eğitim sisteminde yapılan düzenlemelerle ilgili eleştirel ifadeler kullanmış olabileceğini ifade etti.