Gündem
11 Şub 2014 09:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:56

Başbakan'ın kızdığı o haberdeki bebek ölmüş!

Başbakan Erdoğan'ın kızdığı ve Habertürk'te 3 çalışanın işine son verildiği haberdeki bebeğin 11 Ekim'de vefat ettiği ortaya çıktı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “Bu mu sağlıkta çağ atlatan Türkiye” başlıklı habere öfkelenerek aradığı Habertürk yöneticisi ile telefon konuşması “sağlıkta dönüşüm‘” perdesini yıkarken, arkasında da 3 yaşındaki bir bebeğin acı öyküsünü bıraktı.

Erdoğan’ın “kızdığı” haberin konusu olan 3.5 kiloluk 3 yaşındaki, doktorların bir türlü teşhis koyamadığı belirtilen S. S. Ç., Erdoğan’ın telefonu üzerine yapılan “Bakanlık Sedef için seferber oldu” başlıklı “olumlu haber”den çok kısa bir süre sonra yaşamını kaybetti. Sahra’nın babası Erhan Çoban, “Haberin ardından Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ile Kocaeli İl Sağlık Müdürü aradı. Ancak haberde yazıldığı gibi evde sağlık hizmeti verilmedi. Hastalığının ne olduğuna ilişkin teşhis bir türlü konamadı. Çocuğum 11 Ekim’de vefat etti” dedi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; hükümet-cemaat kavgasıyla ortaya çıkan ses kayıtlarına önceki akşam bir yenisi daha eklendi. Kayda göre Erdoğan, 24 Eylül 2013’te 3 yaşında ancak 3.5 kilo olan S. S’nin hikâyesini anlatan ve hükümetin çok övündüğü sağlıkta dönüşüm programını eleştiren haberden rahatsız oldu ve kanalın yöneticisini telefonla aradı.. Erdoğan’ın telefonunun ardından konuyla ilgili 3 çalışanın işten çıkarıldığı yine telefon kayıtlarıyla ortaya çıkarken, kayıtlara göre ertesi gün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile ilk sayfadan girecek “olumlu” bir haber yapılması planlandı. Ertesi gün ‘seferberlik’ haberi Müezzinoğlu yurtdışında olunca “olumlu” haber, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Ali İhsan Dokucu ile gerçekleşti. Erdoğan’ın müdahalesinin ardından yapılan “Bakanlık S. S. için seferber oldu” başlıklı haberde Dokucu, S.’ye evde bakım hizmeti verileceğini ve gerekenin yapılacağını kaydetti. Ancak bu habere karşın Erdoğan’ın ve siyasi danışmanı AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın devreye girdiği sağlık skandalında, S.’nin kimsenin aklına gelmediği öğrenildi. Cumhuriyet’e konuşan, baba Erhan Çoban, Erdoğan’ın istediği olsun diye, hemen yapılan “Sağlık Bakanlığı olaya el attı” yönündeki haberin doğru olmadığını açıkladı. Haberin ardından Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ve İl Sağlık Müdürü’nün kendisini aradığını söyleyen Çoban, yetkililerin “İlgileneceğiz, evde bakım hizmeti yapacağız” dediğini kaydetti. Buna karşın kendi imkânlarıyla tedaviye devam ettiklerini dile getiren Çoban, “Bakanlığın bir katkısı olmadı. Çok mücadele ettim, başvurmadığım yer kalmadı, ama sonuç alamadık. Çok şey yaşadık, ama yaşadıklarımızı anlatmaya gücümüz kalmadı” diye konuştu.