Gündem
08 Mar 2010 09:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

BAŞBAKAN'IN DOSTU YENİ SAHİBİ!.. UZAN'IN SANAT HAZİNESİ YABANCIYA GİTMEDİ!..

TMSF tarafından el konulan ve Cem Uzan'a ait mal varlıkları arasında yer alan tablolar ile antika eserlerin, Başbakan Erdoğan'ın yakın dostu Remzi Gür tarafından, 182.4 bin liraya satın alındığı belirlendi.

TMSF tarafından el konulan ve Cem Uzan'a ait mal varlıkları arasında yer alan tablolar ile antika eserlerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın dostu Remzi Gür tarafından 182.4 bin liraya satın alındığı belirlendi.
CHP Konya milletvekili Atilla Kart, TBMM'ye verdiği soru önergesiyle TMSF tarafından el konan şirketlerin satılan mallarının listesini istedi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Kart'a gönderdiği cevapta, el konulan şirketlerin satılan malları ve satın alan kişilerin isimlerini açıkladı. Cem Uzan'a tablo ve antika eserleri Ramsey Giyim'in sahibi Remzi Gür'ün aldığı belirlendi.
FERMANLARA 89 BİN LİRA
Gür, en çok parayı "Osmanlı Sultanı" adlı yağlı boya tabloya yatırdı. Bu tablo için 32 bin lira veren Gür, ayrıca "Mısır'ın Fethi" tablosuna 11 bin 500, "Fatih Sultan Mehmet" tablosuna ise 12 bin lira ödedi. Gür, Hasan Rıza'ya ait hat levha kitabeye 13 bin, Sultan lll.Selim Tuğralı fermana 5 bin 500 lira ödeme yaptı.
l. Abdülhamid, lll. Mustafa ve lll. Ahmet tuğralı fermanlara da toplam 89 bin 500 lira veren Gür'ün satın aldığı eserler arasında, ederi 4 bin 500 lira olan metal üzeri altın kakma miğfer, 2 bin liralık bakırdan ibrik, iki adet Osmanlıca yazılı ipek mendil, Osmanlı İmparatorluğu armalı üç adet metal pano, iki adet de Hilye-i Şerif de yer aldı.
Antikaya merakıyla bilinen Gür, geçtiğimiz günlerde Portakal Sanat Evi'nin düzenlediği müzayededen de tuğralı gümüş çerezlik ve ayna, el yazması bir Kuran-ı Kerim ile Kanuni Sultan Süleyman dönemine ait bir inşa kitabını 54 bin liraya almıştı.
TERZİLİKTEN ZİRVEYE
1968 yılında öğretmen okulunu bitirdikten sonra Londra'da babasının yanında terzilik yapan Remzi Gür'ün iş hayatı küçük bir terzi dükkanında başladı. Gür ailesi, 1985 yılında birikimlerini Türkiye'de değerlendirmeye karar verdi ve Merter'de bir tesis açtı. Daha sonra Kastamonu'da fabrika kurdu. Ramsey, Emilio ve KİP markalarının yaratıcısı olan Remzi Gür, Başbakan'ın çocuklarına burs veren işadamı olarak da tanınıyor. 

Gazeteport
ETİKETLER
#başbakan #uzan