Gündem
04 Mayıs 2015 18:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:31

Başbakan'ın Ana uçağında bir ilk! Hangi foto muhabiri davet edildi? (Medyaradar/Özel)

Başbakan Davutoğlu, Erdoğan'ın 12 yıllık geleneğini kırarak Ana uçağına ilk kez bir foto muhabiri kabul etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tayyip Erdoğan'ın 12 yıllık geleneğini kırarak Ana uçağına ilk kez bir foto muhabiri aldı. Milliyet Gazetesi Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün'ü Ana uçağına kabul eden Davutoğlu, bir gününü özetleyen fotoğraflar çektirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye’de IŞİD tarafından kaçırılarak esir alınan ve bire bir takip ettiği MİT operasyonuyla kurtarılan Milliyet gazetesi Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün’ü ve beraberindeki yazı işleri heyetini Ana uçağına çağırdı.



Başbakanlık fotoğrafçılarının haricinde hiç bir foto muhabiri ve fotoğrafçının kabul edilmediği 12 yıllık sürenin sonunda bu gelenek Davutoğlu tarafından kaldırıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin ve Rize mitinglerini takip için Milliyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Fikret Bila’yı ve Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün’ü Ana uçağına davet etti.

Gün boyunca mitingleri takip eden Aygün, Başbakan Davutoğlu’nun çok özel anlarını fotoğraflayan ilk foto muhabiri olma şansını yakalarken Ocak ayında Doğan Kitap yayınlarından yayımlanan, ‘Işid’in Elinde 40 Gün’ adlı kitabını da imzalayarak Başbakan Davutoğlu’na verdi. Kitabı bir süre inceleyen Başbakan Davutoğlu, “Kitap görünce dayanamıyorum” diyerek Aygün’e teşekkür etti. Davutoğlu daha sonra yanındakilere dönerek “Suriye’de çok şey değişti, çok şehir el değiştiriyor. Bünyamin’in gidip bunları haber yapması gerek” dedi.

MEDYARADAR/ÖZEL