Gündem
03 Oca 2013 09:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:35

"BAŞBAKAN'I KİM DİNLEDİ, BİR TAHMİNİM VAR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'teki Aykırı Sorular'a konuk oldu..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “AKP tek partili sürece girmek istiyor. Başbakan, ‘Anayasa Komisyonu’na süre verdim, şu tarihe kadar bitirin’ diyor. Kimsin sen! Yasama organına talimat veremezsin” diye konuştu.

Dün CNN Türk’teki Aykırı Sorular’a konuk olan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

SAYGINLIĞIMIZ KALMADI

Ortadoğu’daki çatışmanın parçası olmamalıyız. Gazze olayında neden Mısır’ın hakemliğine başvuruldu? Filistin niye Türkiye’yi istemedi? Türkiye’nin artık dünyada ve Ortadoğu’da güvenilirliği yok. Saygınlığımız kalmadı. Bu kadar gazetecinin içerde olduğu ülkede hangi demokratik ülkenin başbakanının saygınlığı kalır.

DEMOKRASİDEN ŞİKÂYET EDİYOR

Başbakan kalkıyor demokrasiden şikâyet ediyor. ‘Güçler ayrılığı engel’ diyor. Böyle bir dil sürçmesi olamaz. 

ANLAYACAĞI DİL BU

Sert söylem eleştirilerinde insanlar haklılar. Erdoğan’ın üslubuyla konuşmamaya gayret ettim. Ama anlayacağı dille yanıt verdim. (Bahtsız bedevi ifadesi) O üslup için kimse başbakanı eleştirmedi ben kullandım diye tepki verdiler.

ERDOĞAN GİBİ YAPAMAM

Biz başbakan gibi gündem oluşturmayız. Eğer ben çıkıp, bir gün elime ip alıp ‘Apo’yu idam edeceğim’ deyip de sonra da gidip Apo ile İmralı’da görüşsem... Ben bunu yapamam. İdam edeceğiz diyen Tayyip Erdoğan’dı. Başbakan ‘İmralı ile biz görüşmedik, devlet görüştü’ demesin. O zaman ‘biz duble yollar yaptık’ da demesin. O zaman onları da devlet yaptı.

EVREN, ATATÜRK’TEN SOĞUTTU

Atatürk’e karşı çıkmak vatan hainliğidir. Her insanın eleştirilecek yönleri olur. Bunu savunmayan kişinin bu topraklarda yaşamaması lazım. Atatürk’ü farklı gözlerle anlatabilirler. Ben Atatürk’ü, Kenan Evren gibi anlamıyorum altını çizeyim. Onlar bu ülkeyi Atatürk’ten soğuttular.

FATİH GÖRSE AĞLAR

Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u görse gözyaşlarını tutamazdı. Tarih ranta teslim edilemez. İstanbul bir kültür mirasıdır. 

DİNLEME BiR SKANDALDIR

(Erdoğan’ın ofisinde bulunan dinleme cihazı) ‘En yakınımdaki dinlemiştir’ diyor. Başlı başına bir skandaldır. Bir yıla yakın zaman geçmiş. Kimin dinlediği konusunda tahminim var.