Gündem
02 Haz 2011 16:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:25

BAŞBAKAN'I İZLEYEN GAZETECİ DARP EDİLDİ

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi sırasında korumalarca darp edilen gazeteci Ahmet Yukuş, üç günlük "işgöremezlik raporu" aldı.

Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü (1 Haziran) mitingini izlemeye çalışan Habertürk gazetesi muhabiri Ahmet Yukuş, Başbakan'ın korumalarınca darp edildi. Yukuş, bacağından ve dirseğinden yaralandı, üç gün işgöremezlik raporu aldı.

bianet'e konuşan Yukuş, olayı şöyle anlattı:

"Havaalanı yolu üzerindeki Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adayı Emine Ayna'nın seçim bürosunun önündeydim. Başbakan'ın aracının bulunduğu konvoy hızla geçerken, fotoğraf çekmek için koşturuyordum. Bir anda arkadan saldırdılar. Önce omzumdan bir el tuttu, daha sonra yumruk attılar. Yere savruldum, başım kaldırıma çarptı. Dizim ve dirseğimden yaralandım, pantolonum da yırtıldı."

Kendisine saldıranların Başbakan'ın korumaları olduğunu söyleyen Yukuş, olayın ardından gittiği Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde üç günlük "işgöremezlik raporu" aldı.

Raporda, 31 yaşındaki Yukuş'un dizinde ve dirseğinde "darp sonucu" yaralanma olduğu, ayrıca olayın gazeteci üzerinde "anksiyete" yarattığı yer alıyor.

Yukuş, "Her şey bir anda olup bitti, neden bu kadar sert davrandılar, saldırının amacı neydi, tam olarak anlayamadım" dedi. Yukuş, adli bir yola başvurmayı düşünmüyor.

Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti (DGC) de olayla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayarak, "Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini izlemek amacıyla havaalanına giden DGC Yönetim Kurulu üyesi ve Habertürk gazetesi muhabiri Yukuş, burada güvenlik önlemi alan polisler tarafından darp edildi. Olayın sorumluları açığa çıkarılmalıdır" dedi.

Bianet