Gündem
28 Kas 2013 08:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

Başbakan'ı çok seviyorum, ekranda ölmek istiyorum!

TV 8'i satın alarak gündeme gelen Acun Ilıcalı, 'Benim başarılarımdan rahatsız olanlar var' dedi.

TV 8'i satın alarak yapımcı kimliğinden medya patronu ünvanına uzanan Acun Ilıcalı CNN Türk akranlarında 5N 1K'ya konuk oldu. Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Acun TV 8 ile ilgili merak edilenleri anlattı.

TV 8'deki işten çıkartmaların kendisiyle bir ilgisi olmadığını vurgulayan Acun, mağdurlar için üzüldüğünü ama kendi ekibini dışarda tutamayacağını söyledi. AKP ile Gülen Hareketi arasındaki dershane savaşını da yorumlayan Acun, "dershanelerin olmadığı bir eğitim sisteminden yanayım" dedi.

GÜNDE 15 TANE HABER Mİ OLUR? ARTIK TAKİP EDEMİYORUM

TV 8'i satın aldıktan sonra çok sayıda haber çıktı. Akıl mı veriyorlar? Neden bu kadar çok gündem oldu?

Ben bu kadar konuşulacağını tahmin etmiyordum. Bu kadarını ben de beklemiyordum. Günde 15 tane haber mi olur? Ben artık kendimle ilgili haberleri takip edemez hale geldim.

NE YAPAYIM KENDİ EKİBİMİ Mİ DIŞARDA TUTAYIM?

TV 8'i aldın ama işten çıkartmalar çok konuşuluyor. İnsanlar kovulup kovulmadığını duvara asılan listelerden öğreniyor.

Bu durum bizimle alakalı bir durum değil. Duvara asılan listenin bizimle bir ilgisi yok. Bir çok arkadaşımızın mağdur olduğunu da biliyorum. Ama Mehmet Nazif Bey herkesin tazminatını verdi. Çok ciddi bir miktar tutuyor bu ama kuruşuna kadar veriliyor. Ayrıca benim kendi ekibimle çalışmak istemem doğal değil mi? Ne yapayım kendi ekibimi mi dışarda tutayım? Bir teknik direktör yeni bir takıma giderken kendi ekibini götürmüyor mu?

HERKES HABERİ İNTERNETTEN TAKİP EDİYOR

Neden haber yok? Ana akım medyada oynuyorsun?

İnsanların haber alma kaynakları o kadar değişti ki. İnternet geldi ve değişti iş. Bunu rakamlar da gösteriyor zaten. Haberi akşama kadar alıyorsunuz. Ayrıca sadece haber veren 6 tane kanal var. Herkes bildiği işi yapmalı. Ben eğlence sektöründe ve insanların hoş vakit geçirmesini sağlayan işler yapıyorum. Benim haber yapmamam insanları neden rahatsız ettiğini de anlamıyorum.

4 KANAL BİRDEN ANA HABER YAYINLADIĞI İÇİN RATİNG ALIYOR

Ama ulusal kanallarda haber de izleniyor. Mesela Kanal D'nin ana haberi ilk 5'e giriyor.

Ama bunlar bizim için yeterli rakamlar değil. Kanal D'nin ana haberi en fazla 5 rating alıyor. Ben kendim hiç haber servisinde çalışmadım ve anladığım işi yapıyorum. Orada çalışan arkadaşları küçümsemek istemiyorum. 5 rating de ciddi bir başarıdır. Ayrıca 4 tane haber bülteni aynı anda yayınlanıyor. Yani haberin karşısında yine haber var. Ana haberlrin aldığı ratingin bir sebebi de bu.

İLERDE YARIŞMALARIMIZDA KÜRTÇE ŞARKILAR DA OLABİLİR

Neden senin yarışma programlarında hiç Kürtçe yok diye soruyor izleyenler. Ahmet Kaya şarkıları var ama Kürtçe yok diyorlar. Bu konuda bir kararınız mı var?

Bu konuda kesin bir tavrımız yok. Kapıları kapatmış değiliz. Tarık Sezer bakıyor o işlere. İlerde öyle bir şey olabilir pekala.

DERSHANE SAVAŞINDA SAFINI BELLİ ETTİ: DERSHANESİZ SİSTEMDEN YANAYIM

Dershanelerin olmadığı, insanların dershaneye gitmek zorunda olmadığı bir sistemin kurulmasından yanayım. Ayrıca bu kadar önemli bir konu olmamalı gibi geliyor bana. Bir çok vatandaşımızı ilgilendiren bir olay bile değil. Ben insanların dershanelere para vermek zorunda olmalarına üzülüyorum. Çevremdeki bir çok insanın dershane ücretini karşılıyorum ama keşke üniversite masraflarını karşılasam diye düşünüyorum.

EKRANDA ÖLMEK İSTİYORUM

Emeklilik için bir planın var mı?

Hayır yok. Ekranda ölmek istiyorum. Manşeti de vermiş olalım. 16 yıldır ekrandayım ve ekranda ölmek istiyorum.

TELEGOL RESMEN BİTTİ

"Evet yayından kalktı. Futbol olacak benim programımda. Ben futbolu çok seviyorum. Futbol mutlaka olacak. Futbol eğlence ve güzel bir spor. Gönül verdiğim bir spor. Fakat eğlence yönünü kullanacağım projelerim var" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN İLE DOSTLUĞUNUZ VAR MI?

Evet bir dostluğum var. Onu defalarca söyledim. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Beyle de çok yakın bir dostluğum var. Başbakanımızla da dostluğum var. Kendisini çok da seviyorum. Bunu her zaman da söyledim. Yani ben AK Parti ile ilgili bir faaliyetin içinde hiçbir zaman olmadım. Fakat Başbakanımızı her zaman takdir ediyorum. Benim Başbakanı sevmemin mesleki hayatıma ne avantajı olabilir? Benim Başbakan ile olan dostluğum çıkarsız bir dostluk. Ben hayatım boyunca hiçbir avantaj elde etmedim ki. Kendisini sevmemin nedeni: ben muhabbet ettim. Cana yakın hissettim. Aramızda bir dostluk gelişti. Zaman zaman da görüşüyoruz.  Mesleki başarımın Başbakan ile alakası yok. Kendi fikirlerimi de açık açık söylüyorum.

CEMAATCİ Mİ?

Benim için İlluminatici (Ra tanrısının gözü her yeri gören göz) veya  Fettullahçı diyorlar. Bu nasıl olur?

GEZİ EYLEMİ DEĞERLENDİRMESİ

Gezi eylemlerine ilişkin de konuşan Ilıcalı, "Sanki birileri bizi, bir şekilde birbirimize düşürelim diye zorluyor. Dünyanın iyi bir Türkiye istediğini sanmıyorum. Sanki, kardeşin kardeşe düştüğü bir olaya dönüştü. Mühim olan önemli bire olayda haklı olsan da bir şekilde ileriye doğru gidip, olayı kaosa, kavgaya, büyük bir çatışmaya sürmemek gerekiyor" dedi.