İki Lafın Beli
04 Nis 2014 11:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

Başbakan'ı babam gibi severdim, 17 Aralık beni öksüz bıraktı!

Pop müziğin sevilen isimlerinden Hilal Cebeci Medyaradar'ın usta röportajcısı Alev Gürsoy Cimin’e konuştu. Gündemlerinde ise bu kez magazin değil, ülke gündemi vardı. İşte o özel röportaj…

Twitterın hem en aktif kullanıcılarından hem de fenomen. Yani namı-ı diğer Panpiş. Onbinlerce takipçisi var. Kimi zaman aykırı, kimi zaman muhalif kimi zaman da çok seksi… Yaptığı her konuşma paylaştığı tek kare fotoğraf bile ses getiriyor, olay oluyor. Herkes onunla magazin konuşuyor ama ben bu kez bir değişiklik yapıp onunla siyaset ve ülke gündemi konuşmak istedim. Oldukça cesur. Kendine has bir üslubu var. Sorularıma yanıtları kısa olsa da doyurucuydu. Cana yakın, onunla konuşunca hemen elektrik alıyorsunuz. Enerjisi tavan durumda. Onunla bu kez ülke ahvalini konuştuk. 17 Aralık operasyonundan tutun, hala tartışmaları devam eden yerel seçimlere kadar birçok konuyu sordum. Tam bir Kasımpaşalı… Bunu ben değil kendisi söylüyor. Başbakan’ı da bu nedenle zamanında çok seviyormuş, hatta ölen babasının yerine bile koymuş ama taa ki 17 Aralık operasyonuna kadar. Şimdi “yeniden babasız ve öksüz kaldım" diyor. Muhalif bir yanının olduğunu kabul ediyor. “17 Aralık’tan sonra kimseye saygı duymuyorum” diye de ekliyor.  Sosyal paylaşım sitesinde en çok takip edilen ve o mecrayı en etkin kullanan isim olunca, twitter yasağını da sormadan edemiyorum.  Yasağa çok tepkili. “Bunun darbeden hiçbir farkı yok” diyor. Ben bu röportajdan çok keyif aldım, dilerim sizler de bana her zamanki gibi ortak olursunuz. Hep medya olacak değil ya bu kez dışına çıktım, ne demişler değişim şart. Şimdi ben aradan çekiliyorum. Sizi sevgili Hilal Cebeci ile baş başa bırakıyorum. Güzel yarınlar için gülümseyin, mutlu ve hep umutlu olun… Sevgiler… 

RÖPORTAJ: ALEV GÜRSOY CİMİN
Twitter: gazetecialev
Gmail: alevgursoy2008@gmail.com



Hilal Hanım, merhaba sizinle konuşacak aslında o kadar çok konu var ki ama ben önce bir farklılık yapıp bugün sizinle biraz siyaset de konuşmak istiyorum. Malum çok tartışmalı bir seçimi ardımızda bıraktık. Nasıl değerlendirirsiniz sonuçları?
Sonuçlar halkımızı olduğu gibi beni de tatmin etmedi. Bence iptal edilmeli ve sistematik bir şekilde tekrar yapılmalı. Çok şaibeli oldu, günlerdir oylar tekrar tekrar sayılıyor ve sonuçta yanlış olduğu anlaşılıyor. Ben inanmıyorum çıkan sonuçlara.

Oy verdiniz mi?

Tabii ki verdim…

“OYUMU CHP’YE VERDİM”

Kime diye sorsam, kızar mısın?

Neden kızayım ki? CHP’ye verdim…

Siz sonucun böyle olacağını mı düşünüyordunuz ve yahut daha farklı bir beklenti içerisinde miydiniz?

Tam olarak böyle olacağını düşünüyordum yine de verdim ama gerekli olan şeffaflık ve güven sağlanamadı, zaten her şey ortada. Tekrar sayımlar, kavgalar, yanan oy pusulaları ülkemizin sevmediğim yönleri bunlar

“KEDİLERE SİLİVRİ YOLU GÖZÜKTÜ”

Kedilerle aran nasıl, bu aralar trafolarda çok sık geziyorlarmış?:)

Hayvanları insanlardan daha çok seviyorum, en azından kimseye zararları yok o kadar saf mıyız millet olarak, kedilerin üstüne bile suç atılıyor. Kedilere Silivri yolu gözüktü:)

“AYSUN KAYACI HAKLIYDI”

Manken Aysun Kayacı’nın “Çoban oyu ile benim oyum bir mi” açıklaması vardı ve olay yaratmıştı. Bu açıklaması ile Aysun adeta tefe konmuştu. Siz ona geçtiğimiz günler twitterdan bir paylaşımınızla hak verdiniz. Bunu biraz açar mısınız, bir de tepki almaktan korkmuyor musunuz?

Ben Kasımpaşalıyım, hiçbir şeyden korkmam, kimseyi aşağılamıyorum, sadece gazete bile okumayan, kitap okumayan, hiçbir şeyden haberi olmayan vatandaşlarımızın şeffaf olmayan politikacıları çözmeleri mümkün değil bu yüzden Aysun’a hak veriyorum…

“AKP’NİN TARAF OLMAYAN BERTARAF OLUR POLİTİKALARI VAR”

AK Parti’yi nasıl buluyorsunuz?

Amerika da dâhil olmak üzere her yerde muhafazakâr partiler vardır, bunda sorun yok. Politikada renkler önemlidir ama AKP de diretme, özgürlük kısıtlama ve taraf olmayan bertaraf olan bir politikaları var ki sorun zaten burada. Oysaki herkes birbirine görüşleri hakkında saygılı olmalı, biz cumhuriyetle yönetiliyoruz. Atatürk’ün çocuklarıyız, özgürlüğümüze düşkünüz.

“İKTİDAR SANATI ÇOK SEVMİYOR”

Peki, iktidarın sanatçılara yaklaşımı nasıl?

Kendilerine destek olanlara son derece yakınlar ama genelde sanatı çok sevmedikleri ortada.

“BAŞBAKAN’I ÖLEN BABAMIN YERİNE KOYMUŞTUM, 17 ARALIK SONRASI TEKRAR ÖKSÜZ KALDIM”

Başbakan’ı sorsam bana birkaç cümle ile neler söyleyebilirsin. Nasıl bir lider?

Bir Kasımpaşalı olarak kendisini genç yaşta ölen babamın yerine koymuştum ta ki 17 Aralık’a kadar. Tekrar öksüz kaldım.

Muhalefet liderlerinden en çok hangisini beğeniyorsun?

En iyi muhalefet genç nesil, liderini bekliyor…

“17 ARALIK SONRASI SAYGI GÖSTEREMEM”

Sende de sanki biraz muhalif bir yapı var gibi hissettiriyorsun?

Normalde düşüncelere ve benden farklı düşünenlere saygım sonsuzdur ama 17 araktan sonra kimseye saygı gösteremem...



“İSTİFA ETMELİLERDİ”

Anladığım kadarıyla 17 Aralık sürecini epeyce takip ettin, ne düşünüyorsun bu iktidar-cemaat kavgası ve sürekli gündemden düşmeyen o sarsıcı tapelerle ilgili?

Benim beklentim istifa etmeleriydi, çünkü şeffaf bir yargılama ancak böyle olabilir. Çıkarlar ters düşünce kavgalar başladı demek ki saygı duyulmuyor bu durumda da benimde saygım kalmadı. Tapeler konusuna hiç girmeyeceğim bile ..

Umutlu musun yarınlardan?

Üniversite hatta lise gençliğini gördükçe ümitleniyorum. Atatürk’ün dediği gibi “bütün ümidim gençliktedir”… Yani başa döndük...

“TÜRKİYE’DE MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜ YOK”

Medyayı sormadan olmaz… Peki, medyayı nasıl buluyorsun, okuduğun gazeteler, izlediğin haberler tatmin edici mi?

Medya asla adil olmadı zaten Türkiye’de medya özgürlüğü yok ki…

Gazetecilere güveniyor musun?

Cesur gazetecilere tabii ki güveniyorum. Onlar da kendilerini belli ediyorlar zaten...

“KAPKARA LİSTEYE ALABİLİRLER BENİ”

Twitterda zaman zaman çok sertsin. Hiç çekinmiyor musun, “Aman benim de başıma bir şey gelir, ve yahut ben de kara listeye alınırım” diye?

Cumhuriyet’le yönetilen ülkemizde düşüncelerimi özgürce söylüyorum. Özgürce konuşmak kara listelere alınıyorsa kapkara listeye alabilirler beni…

Gelelim panpişlere. Biraz aykırı gibisin twitterda… Çıplak pozlar. Tahrik kokan sözler, yürekleri hoplatıyorsun. Neden yapıyorsun bunu dikkat çekmek için mi?

O 2011 yılındaydı bir projeydi ve bitti üstüne konuşmaya gerek yok. Yurt dışındaki şarkıcılardan farklı bir şey yapmıyorum ama onlar yapınca şahane ben yapınca ne ayıp bu çifte standarttır.

Peki, o halde twitterla ilgili başına gelen çok ilginç bir olay varsa anlatır mısın?

Çok ilginç bir şey gelmedi açıkçası

Twitterda tanışıp görüştüğün kişiler oldu mu hiç?

Tabii ki oldu çok güzel arkadaşlar edindim. Ama fazla görüşemiyorum

“TWİTTERI KAPATMAK YETMEZ, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DA KOYSUNLAR”

Ve bu soruyu sona sakladım; twitterın kapatılmasına ilk tepkin ne oldu. Bu yasakla ilgili neler söylersin?

Yasaklar 21. Yüzyıla yakışmayan özgürlüğü engelleyici üzücü olaylar. Kötü hissettim, ileri gitmeliyken geriye gidiyoruz. Kişilik haklarımız hiçe sayılıyor. Konu aslında hukuksuz yapılan kısıtlamalar. Medya zaten haberleri objektif vermiyor haber alma özgürlüğümüz de kısıtlanıyor. Sokağa çıkma yasağı da konsun tam olsun, darbeden ne farkı var?

Gelelim özel hayata… “Aşk” hayatı nasıl gidiyor?

Gayet güzel gidiyor, mutlu bir ilişkim var nazar değmesin diye ortalıkta gözükmüyoruz. Erkek arkadaşım doktor yakında bende uzman dr. olacak gibiyim :) her şeyi öğrendim.

Ve yeni albüm. Biraz anlatır mısın dinlemek isterim…

Ben ülkemizden elli altmış yıl önden gidiyorum, ülkemizde klişeleşmiş bir müzik yapısı var satışlar sahte gösteriliyor, izlenmeler sahte gösteriliyor, sahte takipçiler alınıyor. Evinde çekirdek çitleyen biri para bulunca hemen albüm yapıyor. Başkalarının sesleri üzerine okuyanlar bile var, sektör tükenmiş yenilik yok. Her şey aynı, biletli konser yapan kimse yok. Ya belediye konserleri ya da sponsorlu konserler. Bunca sorun arasında işimizi yapmak gerçekten zor ama gelecek nesiller içinde durmamamız lazım bu kadar sahtecilik arasında yola devam yani:)

Yeni projelerin neler?

Yeni projeler, yeni albüm konserleri onun dışında ikinci şarkıma yaz başı çok güzel bir klip daha geliyor.

Bu projeler arasında bir evlilik, çocuk da var mı?

Evlilik olabilir ama çocuk için erken daha

Gönül isterdi ki daha uzun sürsün amma velâkin röportajımızın sonuna geldik. Umarım zor sorular değildi. Çok teşekkür ediyorum. Yüreğine sağlık…

Ben teşekkür ederim. Sevgiler...