Gündem
04 Nis 2014 10:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

Başbakan'dan Zaman'ın türbanlı muhabirine ilginç tavsiye; Bence siz de...

Azerbaycan ziyaretinden önce Atatürk havalimanı'nda basın açıklaması yapan Başbakan Erdoğan, Zaman muhabirinin sorusuna ilginç bir yanıt verdi.

Zaman gazetesinin türbanlı muhabiri Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ve Kuran ayetleriyle dalga geçilen ses kaydını sordu. İşte o soru ve Erdoğan'ın yanıtı..

"Geçtiğimiz günlerde AB Eski Bakanı Egemen Bağış’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları internete düştü. Bağış’ın dalga geçmesinden her kesimden tepki geldi. Bağış’ın partiden ihracı söz konusu mu?"

"Bir defa bakın gazetecisiniz, ama arkadaşımızın açıklamasını bile duymamışsınız. Böyle bir şeyin olmadığını, bunların hepsini zaten kendisi çok açıkça ortaya koydu. Şimdi biz arkadaşımızı bu tür uydurma montajdan yapanlardan daha iyi tanıyoruz. Böyle bir şeyi yapanla zaten bizim yürümemiz mümkün değildir. Arkadaşımız kendisi çok sert olarak yapmış durumda. Daha fazla bir şeyi söylemeye gerek yok.
Ben de Cuma namazı kılmıyorum biliyorsunuz. Benim için de bunu söylüyorlar. Biz Cuma namazının nerede nasıl kılınacağını onlardan çok daha iyi biliriz. Bunu da ben kalkıp da vakit namazını şöyle Cuma namazını böyle kılıyorum diye mi anlatacağım. Şimdi de geldiler başbakan Cuma namazı kılmıyor. Bunlar sahtekar ya, bunlar müfteri. Takiyye var yalan var her şey var. söylemeye gerek yok.
Bence yer değiştirin, hiç durma oralarda. Utanmıyor musunuz bu iddiaları atmaya diyebilirseniz mutlu olurum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Enerji Bakanı Taner Yıldız'a döndü ve muhabirin hangi gazeteden olduğunu sordu. Yıldız'ın Today's Zaman demesi üzerine Erdoğan muhabire dönerek 'Bence siz de oradan ayrılın orada durmayın, yer değiştirin' dedi.