Gündem
19 Mar 2013 22:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

BAŞBAKAN'DAN MUHABİRE KCK FIRÇASI;''BİZİMLE MHP AĞZIYLA KONUŞMAYIN''

Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda çözüm süreciyle ilgili açıklama yaptı. Bir gazetecinin KCK davası sorusu Erdoğan'ı çok kızdırdı...

Danimarka seyahati öncesi havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çarpıcı açıklamalarda bulundu. İmralı süreci ve tutanak krizini yorumlayan Başbakan, "akil adamlar" heyeti çalışması yaptıklarını açıklarken, KCK davası üzerine soru soran muhabire de fırçayı attı.

KCK DAVASINI SORAN MUHABİRE MHP FIRÇASI

Başbakan Erdoğan, KCK’lı tutuklularla ilgili soruya hayli sert bir yanıt verdi. 4. yargı paketinin KCK tutuklularına yönelik bir düzenleme olduğu yönündeki iddiaları hatırlatan muhabire kızan Erdoğan "Bizimle MHP ağzıyla konuşmayın" dedi.

"Aman gözünüzü seveyim. 4. yargı pakedi düşünce özgürlüğü ile ilgili. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde biriken davalarla ilgilidir. KCK’yı nerden çıkarıyorsunuz? KCK ile falan alakası yok. Biz pazarlığa yönelik hiç bir maddeyi çıkarmayız. Bizimle MHP ağzıyla konuşmayın. Biz kimseyle kalkıp da şehidimizin kanını muhasebe meselesi yapmayız."

SIZDIRMANIN PERDE ARKASINDA BİR MİLLETVEKİLİ Mİ VAR?

Milliyet’te yayınlanan tutanakların sızdırılmasının perde arkasında bir milletvekili olduğunu ima eden Erdoğan gazetecilere "Eğer araştırırsanız belki işin ucu oraya da dayanabilir" dedi.

"İmralı tutanaklarıyla ilgili ne dedim. Medya ararsa bulur açıklar. Ne oldu? İş bize kalmadan açıklandı. Çaycıya-garsona gitti. Bizden çıktı dediler. Ama milletvekilinden çıkmadı dediler. Eğer araştırırsanız belki işin ucu oraya da dayanabilir. Ama her şeyi de benden istemeyin. Yazacağımız hatırata malzeme kalsın"