Gündem
17 Haz 2016 09:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:19

Başbakan'dan medyaya iftar! Binali Yıldırım genel yayın yönetmenleriyle buluştu!

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen iftarda, medya organlarının genel yayın yönetmenleri ile buluştu

Başbakan Binali Yıldırım, gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle buluştu gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. İşte Star gazetesinde yer alan sözleri:

ASIL HEDEF MERKEZDİ

Genel Başkan adaylığımın açıklandığı gün Diyarbakır Tanışlı köyüne gittim. Terör örgütünün, katlettiği 16 kardeşimizin yakınlarının acısını paylaştık. Örgüt, “Cezalandırdık” diyor ama köyde çoğunluk HDP’ye oy vermiş. Seyithan kardeşimiz, babasının ve büyük oğlunun gözleri önünde hunharca katledilmiş. Asıl hedefin 10 km ilerideki Diyarbakır merkeziydi.

GİZLİ EL SALLADILAR

Güvenoyu aldıktan sonra da Diyarbakır Havaalanının açılışına gittik. Cumhurbaşkanımız ile birlikte, 6-7 milyon kişiye hitap edecek son derece modern alanın yanı sıra, okul, yol, hastane gibi son derece önemli hizmetlerin açılışını da yaptık. Çok canlı, büyük bir kalabalık vardı. Daha sonra Kuşba’ya gittik. Yol boyunca insanlar  coşkuyla el sallıyor, bizi selamlıyorlardı. Bazıları kendisini saklayarak el sallıyordu.

ÖRGÜTÜN İŞİ ZOR

Saha hakimiyeti sağlandı. Birçok şehirde operasyonlar yapıldı. “Kurtarılmış mahalle” ilan edilen yerler vardı, hepsi temizlendi. İnsanlar şehirde rahat dolaşır hale geldi, ciddi bir rahatlama var. Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımız, terör örgütünün yaptığı bu işlerin tamamen yanlış olduğu kanaatine varmış. Bu çok önemli. Eskiden bölgede HDP dışındaki tek parti olarak siyasi faaliyetleri yürütmekte bile çok zorlanıyorduk. Şimdi siyaset de rahatlamış. Eskiden bölgede bizim işimiz çok zordu. Şimdi ise terör örgütünün işi çok zor.

İNSANLAR RAHATLADI

İnsanlar büyük ölçüde rahatlamış görünüyor ama hâlâ bir tedirginlik gözleniyor. İnsanlar, “Acaba bundan sonra ne olacak. Acaba yine ortada mı kalacağız. Devlet bize sahip çıkacak mı” diye düşünüyor. Bu tedirginliği gidermemiz lazım.Bunun için büyük bir plan yaptık. Artık bölgede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bir kere bölgede ciddi bir fizik tahribat var. Bunu da bakmayın; “Devlet yaptı” propagandalarına, evler arasında açtıkları tünellerle, terk ederken yaptıkları tuzaklamalarla tamamen kendileri yaptı.

MARKA ŞEHİRLER

İlk işimiz fiziki rehabilitasyon. Bu enkazları ortadan kaldırarak yepyeni marka şehirler kuracağız. Bu konuda insanların kafasını çelmek için çok uğraştılar. “Sizi kandırıyorlar, evlerinizi elinizden alacaklar” dediler. Halk da  başlangıçta biraz tereddüt etti ama sonrasında gayet güzel bir itimat ortamı oluştu. Asıl zor olan  sosyal tamirattır. Terörün verdiği manevi tahribatı ortadan kaldıracaksınız, acıları tamir edeceksiniz. Çok daha önemlisi ileriye dönük umutlar oluşturacaksınız. Bunlar kamu eliyle olmaz. Bu, STK’lar, özel sektör ve halk bazında yürüyecek bir projedir.



HDP ORTADA YOK

Ramazan’da acilen “kardeş aile” uygulaması başlatıldı. Muhtaç ailelerin ihtiyaçları gideriliyor. Tabi HDP ve belediyeleri ortada yok. Belediyelerin asli işi vatandaşa hizmet değil, terör örgütü ile dirsek teması kurmak olmuş ve bunu da saklamıyorlar. HDP’li belediyeler adeta dağa eleman yetiştirme merkezlerine dönüşmüş. Seçilen isimlerin hiçbir fonksiyonu yok. Onların arkasında gölge başkan olarak görev yapan terör örgütü üyeleri her şeye karar veriyor. Farklı görüntüler altında faaliyet yürütülen merkezlerde patlayıcı yapma kursuna kadar vermişler.

Bu belediyelerle ilgili gerekli işlemler yapılıyor. Görevden el çektirmeye kadar her türlü tedbir alınacak. Buralardan teröre destek verilmesine asla müsaade edilmeyecek.

4 BÜYÜK CAZİBE MERKEZİ

Üçüncü adım ise ilk defa uygulanacak çok önemli bir plandır. Bölgede en az dört adet büyük cazibe merkezi oluşturulacak. Bir ilimiz merkez, etrafındaki illerle birlikte özel öneme haiz bölgeler oluşturulacak. Mesela Kars merkez olmak üzere Iğdır, Ardahan ile birlikte bir bölge oluşturacak.
Buralarda sağlıktan eğitime, yaşam standartlarına kadar hiçbir şeyin İstanbul’dan farkı olmayacak. AVM’lerden sinema salonlarına kadar her konuda vatandaşlar istedikleri imkanlara ulaşabilecekler. Ayrıca o bölgelerin potansiyeline uygun fabrikalar kurulacak. Çok ciddi istihdam alanları oluşturulacak. Bunun için de özel sektör beklenmeyecek.

Önce devlet fabrikayı kurup alt yapısını hazırlayıp yatırımcıya teslim edecek. Üretilen ürünlere 5-10 yıllık alım garantisi vereceğiz. Devletin özel sektörden yaptığı alımlar o bölgelere kaydırılacak. Güneydoğu’nun tamamı ile Doğu Anadolu Bölgesinin sınır boyları bu projeye dahil edilecek. Bu proje için 5 yıllık sürede 30-35 milyar TL harcanacak.

AB ÜLKELERİ BİZİ ALET EDİYOR

AB ülkeleri seçim dönemlerinde kendi iç politikaları için Türkiye’yi kullanıyorlar. Sayın Cameron madem AB’nin, bizim 3.000 yılından önce giremeyeceğimiz kadar önemli bir yapı olduğunu düşünüyorsa neden AB’den çıkmak istiyorlar. 

TÜRKİYE BY-PASS EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Güney sınırımızda Akdeniz’i de içine alan bir oluşum gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Bu sadece PYD değil. Bazı devletlerin de gayretleri var. Bir kanton oluşturulmaya çalışılıyor. Barzani’ye de “Bize katıl yoksa seni yok ederiz” anlamına gelen baskılar yapılıyor. Esad da destekliyor. Amaç Türkiye’yi zora sokmak. Bu gayretlerin iki hedefi var. Birincisi, o bölgede bir Kürt devleti kurarak  kargaşa ve istikrarsızlığı kalıcı hale getirmektir.  İkincisi ise Türkiye Avrupa ve Asya arasında köprü görevi yürütüyor. Türkiyenin bu stratejik önemini ortadan kaldırmak istiyorlar.  Yakından takip ediyoruz. Türkiye, böyle bir oluşuma müsaade etmez.

ADIMLAR TEK TARAFLI OLMAZ

Ülkeler arasında zaman zaman ilişkiler gerilir ama asla daimi düşmanlıklar olmaz. Rusya ile de öyle bir durum yaşıyoruz. Biz haklıyız, sınırımız ihlal edildi. Bundan taviz veremeyiz. Ama oraya takılıp kalmanın da anlamı yok. Bundan hem Türkiye hem de Rusya zarar görür.  Adımlar tek taraflı olmaz; karşılıklı atılır. Durumun normalleşmesi ve dostlukların gelişmesi için iki tarafta da aynı irade olmalıdır. Bu irade bizde de var, karşı tarafta da var. Sayın Putin’in, ilişkileri normalleştirmek istediklerini beyan etmesi çok önemlidir.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖRNEĞİ

Yeni anayasa ve başkanlık konusunda muhatabımız parlamentodur. Bütün partiler halka yeni anayasa sözü verdi. Onun için gelin yeni bir anayasa yapalım. Bu olmuyorsa kendi anayasa taslağımızı meclise getireceğiz. Artı Başkanlık sistemi fiilen başlamış oldu.  Ortada bu gerçek varken yapılması gereken tek şey anayasanın bu gerçeğe uygun hale getirtilmesidir.  Başkanlık sisteminin belediye başkanlığından hiçbir farkı yok. Belediye başkanı ayrı, belediye meclisi ayrı oylarla seçiliyor ve başkan, bütün partilerin oy oranlarına göre oluşan bu meclise hesap veriyor. Ama belediye başkanlığı koalisyonla yürütülmüyor.

KILIÇDAROĞLU NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR

Kılıçdaroğlu, CHP içindeki karışıklıklarla uğraşmaktan bizi dinlemeye vakit bulamıyor galiba. Biz “tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan” vazgeçmeyeceğimizi her gün tekrarlıyoruz. Bana Amerika’nın eyalet sistemini hatırlatmasına gerek yok. Bir şey söylüyor, sonra tornistan yapıyor.  O halde bir daha bir şey söyleyeceği zaman önce kime soracaksa sorsun, ondan sonra konuşsun. Laf ağızdan çıktıktan sonra onun olmuyor.

BİNALİ YILDIRIM DOSTLARIMIZI ARTIRIP DÜŞMANIMIZI AZALTACAĞIZ

Binali Yıldırım, kuruluşundan bugüne kadar AK Parti’de görev yapan il başkanlarıyla iftar programında bir araya geldi. - Davutoğlu, “Bizim siyasetimiz vatandaşın emrinde olmak, vatandaşın hizmetinde olmaktır. Yeni dönemde aşkımızı tazelemiş olarak yeniden Türkiye’nin hizmetinde olmanın bahtiyarlığını hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

BENCİLLİK YAPANIN YERİ YOK

Ayrımcılık yapanın AK Parti saflarında asla ve asla yeri olamayacağını ifade eden Yıldırım, “Küçük düşüren, bencillik yapan, menfaatlerini memleket menfaatinin, parti davasının üstünde gören, bu hareketin içinde asla yer bulamaz. AK Parti davası 79 milyon vatan evladımızın hukukunu korumaktır” ifadelerini kullandı.

DERDİMİZ TÜRKİYE’Yİ BÜYÜTMEK

AK  Partinin Türkiye’de demokrasinin teminatı olduğunu ifade eden  Yıldırım, AK Parti teşkilatlarının da demokrasinin en önemli aracı olduğunu belirtti. Yıldırım, “Derdimiz, davamız Türkiye’yi büyütmek, birlikte büyümektir. Meselemiz, vatandaşımızın huzuru, güveni ve kardeşliğidir” dedi. Başbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

OYUNLARI YERLE BİR EDECEĞİZ

“Bölgede ve dünyada dostlarını artıran, düşmanlarını azaltan bir dış politika anlayışıyla bölgesel işbirliğini güçlendireceğiz. Bölgesel kalkınmayı komşularımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Bunları yaptığımızda bölge üzerinde, Türkiye üzerinde oynanmaya çalışılan oyunları da yerle bir edeceğiz. Üreten, istihdam oluşturan, ürettiğini satan ve ekmeğini büyüten, büyüyen ekmeği hakça paylaşmayı hedefleyen bir icraat hükümeti olacağız. Ekonomide daha fazla üreteceğiz ve üretimi adil paylaşacağız. 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz”